En turist dödades, tre skadades i skottlossning mellan två flottuthyrningsbutiker i Suphan Buri

FOTO: Thairath

Suphan Buri –

En turist dödades omedelbart och tre skadades i ett kundbråk som slutade i en skottlossning mellan två flottuthyrningsbutiker vid Krasiao Dam i Dan Chang-distriktet i Suphan Buri-provinsen söndagen den 21 augusti.

Tjänstemän från Dan Changs polisstation anlände till platsen efter att ha underrättats om en skottlossning på söndagskvällen. Vid ankomsten var de skadade redan levererade till närmaste sjukhus. Polisen inledde sedan undersökningen i en bambubod där offren enligt uppgift umgicks innan händelsen.

Enligt lokala vittnen besökte många turister dammen under helgen, vilket fick två lokala flottuthyrningsföretag att försöka få flest kunder. Innan händelsen kom en mellanhand, som också var en annan uthyrningsoperatör, för att lätta på situationen.

Kort därefter ska sonen till en hyresbutiksägare, som bara identifierades som Chakkrit, ha närmat sig den andra parten och börjat skjuta, vilket fick dem att omedelbart fly från butiken.

Jakten och skottlossningen fortsatte och sköt tyvärr en 24-årig inhemsk thailändsk turist i hans vänstra bröst. Tre skadade, inklusive två anställda i uthyrningsbutiken och en annan turist, sköts och fördes till sjukhus.

Senare greps den 29-årige påstådda skytten och fördes till polisstationen för förhör. Till en början trodde man att orsaken till händelsen var affärsproblem. Ett förhör skulle dock genomföras innan man åtalade den misstänkte för ytterligare rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.