Thailand utvalt som nytt ASEAN-nav för folkhälsoregionen "ACPHEED"

Bangkok -

Thailand valdes ut som det nya ASEAN-centret för nödsituationer för folkhälsan och nya sjukdomar, eller ACPHEED, sade regeringens talesman Anucha Burachaisri till Associated Press onsdagen den 24 augusti.

ACPHEED kommer att fungera som ett spetskompetens och regionalt nav för att stärka ASEAN:s regionala förmåga att förbereda, förebygga, upptäcka och svara på folkhälso-nödsituationer och nya sjukdomar.

Anucha tillade: "Att bli utvald som sådan är uppnåendet av Thailand och den thailändska folkhälsan. Det hade gått mer än två år som ASEAN-medlemmar hade förhandlat för att välja den perfekta platsen. Det beror på att Thailands förebyggande åtgärder som på allvar vidtas för att förhindra spridningen av Covid-19-pandemin har accepterats av många länder runt om i världen.”

"ASEAN:s regionala nav är planerad att lansera sin mjuka öppning den 26 augusti. Det är en annan process för Thailand som också är i linje med regeringens strategi att utveckla landet som det "medicinska navet" för internationellt erkännande." avslutade Anucha.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.