Pattaya Music Festival avslutas, borgmästaren säger att den var mer framgångsrik än väntat, lovar många fler helgevenemang

Pattaya —

Pattayas musikfestival avslutades officiellt förra helgen och var framgångsrik i många avseenden, enligt Pattayas borgmästare.

Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches avslöjade efter att musikfestivalen i Pattaya officiellt avslutades förra lördagen den 27 augusti att festivalen, som varade i fyra helger hela augusti, var en stor framgång för Pattaya City trots många hinder.

Även om det regnade vissa helger och en del av Covid-19-reglerna fortfarande var på plats trots kritik på nätet, strömmade turister och invånare fortfarande till festivalen för att njuta av konserterna och marknaden, vilket avsevärt ökade Pattayas turism, särskilt under festivalen. förra helgen då alla hotell var nästan fullbokade, konstaterade Poramase.

Festivalen lyckades också få fart på ekonomin och generera ytterligare intäkter för lokala företag som kom för att sälja sina produkter och tjänster på marknaden utan att behöva betala hyra, enligt borgmästaren.

Musikfestival

Poramase lovade att han skulle tillåta försäljarna att driva sina företag vid kommande evenemang som International Fireworks Show i november eller Pattaya Festival under 16-17 september också.

"Det finns många sporttävlingar som t.ex. Pattaya Beach Games, Olympic Day, Bikini Beach Run", sa Poramase.

Borgmästaren har lovat veckovisa evenemang för att locka turismen till staden som fortfarande återhämtar sig från effekterna av över två år av Covid-19-företagsrestriktioner, gränsstängningar och kvasi-låsningar. Pattayas BNP drivs nästan helt av turism.

Men borgmästaren vädjade till några leverantörer som kunde dra fördel av situationen genom att höja priserna för att sluta eftersom det skulle skada stadens turismbild. "Vi måste bevara stadens rykte för att vinna besökarnas intryck så att de kommer tillbaka," sade Poramase.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.