Thailand lanserar sin första vätgastankstation i Pattaya vid årets slut

Chonburi –

Thailands ledande olje- och gasföretag PTT Public Company Limited planerar att lansera landets första vätgastankstation i Pattaya, Chonburi i slutet av 2022.

Projektet är ett samarbete mellan PTT, Toyota Motor Corporation och Bangkok Industrial Gas Co. (BIG), Noppadol Pinsupa, PTT:s Chief Operating Officer för New Business and Infrastructure, avslöjades måndagen den 29 augusti.

Japan-baserade Toyota Motor skulle importera cirka två till tre av sina bränslecellselektriska fordon (FCEV) till bränsle vid bensinstationen för att samla in data för faktisk användning. PTT-företaget planerar också att initialt importera FCEV-bilar som sina transportfordon för företagsbruk.

Investeringen i vätgastankstationen beräknas uppgå till mer än 10 miljoner baht medan den nuvarande kostnaden för vätgasbränsle är cirka 5-6 USD per kilogram för Green Hydrogen och 4 USD per kilogram för LNG – som fortfarande anses vara dyrare för tillfället .

Om lanseringen är värd besväret kommer fler planer på att bygga ytterligare vätgastankstationer att övervägas i andra delar av landet, vilket också är i linje med Thailands mål om kolneutralitet till 2050 och dess mål om nettonollutsläpp till 2065, enligt chefen. .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.