PR: En alarmerande trend med dålig psykisk hälsa bland barn och ungdomar i Thailand kräver brådskande investeringar i tjänster

BANGKOK, 31 augusti 2022 – Thailand måste snarast öka investeringarna i kvalitet och snabb mentalvård och tjänster för barn och ungdomar för att förhindra allvarliga livslånga skador på deras hälsa, utveckling och framtid, enligt en ny UNICEF-ledd studie om ungdomars psykiska hälsa som släpptes i går.

Uppskattningsvis 1 av 7 ungdomar i åldrarna 10-19 och 1 av 14 barn i åldern 5-9 har psykiska störningar i Thailand, enligt en ny studie Att stärka mental hälsa och psykosociala stödsystem och tjänster för barn och ungdomar i östra Asien och Stillahavsregionen: Thailands landsrapport 2022 utvecklad av UNICEF, Folkhälsoministeriet, Institutet för befolknings- och socialforskning och Burnet Institute.

Självmord är för närvarande den tredje vanligaste dödsorsaken bland ungdomar i landet. Enligt 2021 års Global School-based Student Health Survey hade 17.6 procent av ungdomar i åldern 13–17 nyligen allvarligt övervägt självmord.

"Denna information är verkligen alarmerande, men ännu mer oroande är att detta bara är toppen av isberget", säger Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. "Miljontals barn och ungdomar i Thailand lider av dålig psykisk hälsa inklusive stress, ångest och depression på grund av många faktorer som våld, mobbning, ensamhet, osäkerhet samt effekterna av covid-19-pandemin. Tyvärr är de ofta gömda under ytan på grund av stigma och brist på tillgång till lämplig information, screening, stöd och tjänster.”

Dålig psykisk hälsa kan orsaka allvarliga och långsiktiga effekter på barns och ungdomars hälsa, lärande och delaktighet, vilket begränsar deras förmåga att utvecklas och nå sin fulla potential.

Studien noterar att även om Thailand har gjort viktiga framsteg när det gäller att ta itu med barns och ungdomars psykiska hälsa, särskilt i nationell politik och lagstiftning samt specifika åtgärder inom hälsosektorn, finns det fortfarande avgörande luckor när det gäller att ta itu med ungdomars psykiska hälsa såsom otillräcklig budget, begränsad samordning mellan olika tjänstesektorer samt otillräckliga psykiatriker och kvalificerad arbetskraft inom alla sektorer.

Rapporten noterar vidare att Thailand måste utveckla en kollektiv vision och multisektoriell plan för att ta itu med den alarmerande självmordsfrekvensen och psykiska hälsoproblem som barn och ungdomar står inför i hela landet. Landet måste också omedelbart öka investeringar och insatser inom utbildnings-, socialvårds- och rättssektorerna för att säkerställa att barn och ungdomar, särskilt de mest utsatta, är mentalt friska och får stöd, vård och tjänster av hög kvalitet i rätt tid som uppfyller deras specifika behov.

"Om vi ​​inte tar hand om våra barns och ungdomars psykiska välbefinnande på rätt sätt, sätter vi hela samhället i fara," tillade Kim. "Vad vi behöver är ett omfattande stödsystem för mental hälsa som är en nationell prioritet för att förhindra katastrofala samhälleliga och ekonomiska förluster för nationen. UNICEF har åtagit sig att arbeta med folkhälsoministeriet och alla sektorer i Thailand för att säkerställa att det psykiska stödsystemet möter behoven hos barn och ungdomar och att det når dem innan det är för sent.”

# # #

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/