Thailands ständige utbildningsminister söker ansvarig personal för den tragiska döden av en sjuårig elev som hittades i Chonburi skolbuss

FOTO: Bangkokbiznews

Chonburi –

Den thailändska ständige sekreteraren för utbildningsministeriet uppmanade relevanta myndigheter att utreda och söka ansvarig personal för det tragiska fallet med en sjuårig elev som hittades död i en skolbuss (skåpbil) på en lokal skola i Phan Thong-distriktet. Chonburi tisdagen den 30 augusti.

Kroppen av den kvinnliga studenten, vars namn undanhållits på grund av vår redaktionella policy, hittades liggande med ansiktet nedåt inne i skolbussen på tisdagskvällen runt 4:00. med blödning i munnen.

Enligt skolpersonalen stannade bussen för att släppa av barnen vid skolans entré. Efter att ha sett att de alla klev av bussen körde en chaufför sedan och parkerade bussen vid skolans parkering och väntade på att hämta barnen efter skolan.

Men när de öppnade bussdörren på kvällen hittades barnet liggande i bussen och svarade inte. När man närmade sig henne visade det sig att barnet inte andades.

Kroppen överfördes till Polissjukhusets forensiska institut för obduktion medan relaterade lärare, förare och skolpersonal kallades till polisstationen för förhör.

เศร้า น้อง จีฮุน วัย 7 ขวบ เสีย ชีวิต ใน รถ ตู้ รับ ส่ง ตร. เร่ง ไข ปริศนา เลือด มุม ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก ปาก

Från och med onsdagen sa Suphat Champatong, ständig sekreterare för utbildningsministeriet, att en inledande utredning måste genomföras för att undersöka om skolbussen hade korrekta säkerhetsrutiner för eleverna och åtföljdes av en lärare som föreskrivs i lagen eller inte.

Den ständige sekreteraren uppgav också att föraren och den assisterade läraren på skolbussen måste vara ansvariga för händelsen eftersom de försummade sina plikter att ta hand om alla elever före och efter att ha klättrat på och av bussen.

Foto med tillstånd: Bangkokbiznews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.