Private Education Commission Office inrättar en utredningskommitté för att utreda personal som är involverad i den tragiska döden av en sjuårig elev som hittades i Chonburi skolbuss

FOTO: workpointnews

Chonburi –

Office of the Private Education Commission (OPEC) inrättade torsdagen den 1 september en utredningskommitté för att undersöka skolpersonal, lärare och personal involverade i den tragiska döden av en sjuårig kvinnlig student som hittades död i en skolbuss/skåpbil på en Chonburi privatskola på tisdagen.

OPEC:s generalsekreterare Peerasak Rattana avslöjade att han och hans team anlände till skolan för första förhör av en lärare ombord för att ta hand om eleverna och relaterad skolpersonal efter att ha blivit varnade om händelsen.

Enligt deras utlåtande fanns det totalt sju elever ombord och den avlidne eleven var den sjätte personen som klev på bussen och satt i ett enda säte. Efter att ha hämtat den sista eleven bytte den unga flickan sin plats till baksätet. När eleverna kom till skolan steg de ur bussen och läraren och chauffören satt i fordonet för att parkera det vid garaget.

Runt 4:00 kom läraren tillbaka till fordonet för att kontrollera bussen innan han tog hem barnen och fann eleven liggande i fordonet. När de frågade andra elever på bussen antog de att flickan sov och inte vaknade när de var tvungna att gå av till skolan.

FOTO: Bangkokbiznews

Generalsekreteraren uppgav också att skolan enligt uppgift erkände försummelsen och var villig att erbjuda kompensation och gottgörelse till barnets föräldrar och familj medan OPEC skulle ge hjälp och hjälp till föräldrarna så mycket som möjligt, inklusive den särskilda utredningskommittén för att hitta orsaken till händelsen.

"Utbildningsministern uttryckte sina djupaste kondoleanser för händelsen. OPEC inrättade också en utredningskommitté, enligt order från ministern, för att undersöka platsen och undersöka för att hitta fler spår till händelsen. Det förväntades att ärendet skulle vara avslutat inom sju dagar, tillade Peerasak.

Utbildningsminister Treenuch Thienthong // FOTO: Naewna

Samtidigt beordrade utbildningsminister Treenuch Thienthong provinsiella utbildningskontor över hela landet att undersöka och slumpmässigt genomföra en säkerhetskontroll av skolbussar i olika skolor i deras provins för att se om de var i linje med ministeriets föreskrifter.

Ministern gav också Office of Vocational Education Commission (OVEC) i uppdrag att samordna med privata och offentliga utbildningsinstitutioner under dess anslutning över hela landet för att uppfinna innovativ utrustning för att förhindra och hjälpa barn när de blir instängda i ett fordon för praktisk användning i framtiden.

Treenuch sade: ”Ministeriet gjorde en del efterforskningar och fann att några av yrkesstudenternas innovationer kan tillämpas när en liknande situation inträffade för små barn. Men innovationerna är bara ett verktyg för att hjälpa barnen. Men en sådan tragisk olycka får aldrig hända. Skolpersonal bör inte försumma sina skyldigheter att ta hand om alla elever och bör följa utbildningsministeriets föreskrifter om kontroll och användning av skolbussar.”

"Lärare ombord för att ta hand om eleverna och förarna måste kontrollera antalet elever och datum och tid när de går på och av bussen på varje resa för att övervaka och ge säkerhet och säkerhet för eleverna under hela resan", avslutade Treenuch.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.