Två nöjesställen i Ubon Ratchathani beordrades för en femårig stängning efter skottlossning i augusti

Ubon Ratchathani –

Ubon Ratchathani-guvernören beordrade stängning av två nöjesställen i fem år efter en skottlossning mellan två grupper av tonåringar som dödade två personer och skadade sex personer i augusti.

Provinsiella tjänstemän släppte den femåriga stängningsordern för "Phaya Yo" och "Ekamai 487" nöjesställen belägna på parkeringsområdet till ett Big C-varuhus i Mueang-distriktet torsdagen den 1 september, efter att ha upptäckt att platserna inte överlevde genom allmänna order och tillåtit andra att bära in skjutvapen i lokalerna, vilket orsakade flera dödsfall och skador.

Platserna bröt mot Order of the National Council for Peace and Order att tillåta eller försumma andra att bära vapen, sprängämnen eller narkotika in i dess lokaler, vilket motsäger den allmänna ordningen och politiken för regeringens sociala ordning.

Därför beordrade guvernören i Ubon Ratchathani att anläggningarna skulle stängas och förbjöd dem att öppna liknande serviceställen eller anläggningar på ovannämnda plats under fem år, med verkan från den 26 augusti och framåt.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.