70-årig påstådd berusad brittisk man dödar en person och skadar en annan i bilolycka i Rayong-provinsen

FOTO: ท้องถิ่น หนังสือพิมพ์ข่าวระยอง

Rayong-provinsen —

En 70-årig påstås vara berusad brittisk man dödade en thailändsk man och skadade en annan allvarligt i en bilolycka i Rayong-provinsen.

Ett team av räddningstjänster och Rayong-polisen skyndade sig till en dödsolycka på Suan Son-Ban Phe Road i Mueang-distriktet i Rayong-provinsen måndagen den 5 september.

FOTO: ท้องถิ่น หนังสือพิมพ์ข่าวระยอง

På olycksplatsen upptäcktes en silverfärgad pickup liggande på passagerarsidan. Föraren, en brittisk man, hittades inuti och verkade vara kraftigt berusad, Pol. Kapten Nattawat Ngobudda från Pae polisstation sa. Han identifierades senare som Stephen P, 70.

FOTO: ท้องถิ่น หนังสือพิมพ์ข่าวระยอง

I närheten hittades två thailändska fotgängare vid namn Niran Pramuan, 53, och Sakchai (efternamn anges inte), 32. De två ska ha blivit påkörda av Stephen och ådragit sig allvarliga skador. Niran dog på plats och fördes till Rayong sjukhus tillsammans med ett annat överlevande offer. Den utländska föraren skadade också 2 cyklar och 2 bilar.

FOTO: ท้องถิ่น หนังสือพิมพ์ข่าวระยอง

Enligt vittnen stod de två offren bakom Stephens lastbil, som stod parkerad bredvid stranden när Stephen plötsligt backade sin bil och körde in i de två och slängde in dem i en lyktstolpe. Han kastade sig sedan fram och kraschade in i stillastående cyklar och bilar innan han välte.

Såsom av presstid den misstänkte finnas att finnas som ryms av Rayongpolisen för ett alkoholtest och rättsliga förfaranden. Lokala invånare klagade över att den misstänkte var välkänd lokalt och påstods alltid vara berusad och körde i fel körfält.

Idag (5 september) markerar också den första dagen för genomförandet av ändrad marktrafiklag, där böter och straff för rattfylleri är mycket strängare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.