Det thailändska folkhälsoministeriet planerar att nedgradera Covid-19 till sjukdom under myndigheternas övervakning i oktober

Nationella -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul uttalade onsdagen den 7 september att Thailand kommer att nedgradera Covid-19 Coronaviruset som en sjukdom under myndigheters övervakning, med verkan från den 1 oktober.

Ministern avslöjade efter generalmötet med ministeriets chefer att situationen för Covid-19 i landet var stabil och under kontroll. Därför planerar ministeriet att minska svårighetsgraden av Covid-19 Coronaviruset från en farlig infektionssjukdom till en sjukdom under övervakning, med start i oktober.

Enligt den nya deklarationen förblir folkhälsoverksamheten särskilt desamma för att förhindra spridning av sjukdomen, inklusive vaccinationer, medicindistributioner och behandling vid medicinska tjänster, enligt Anutin.

Han uppgav också att ministeriet skulle diskutera mer vaccinanskaffning för barn med Pfizer Incorporated i eftermiddag för ytterligare leveranser i landet.

Trots nedgraderingen sa Anutin också att masker fortfarande skulle uppmuntras, särskilt när man är i närheten av andra människor. Maskens "mandat" lades ner för en tid sedan, även om de flesta thailändska medborgare fortfarande verkar bära masker, även utomhus ensamma. Det är dock inte obligatoriskt att bära mask.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.