Pattaya CC inleder inomhussäsongen med en katastrofal match mot Alibaba på Rugby School Thailand (RST)

 Nu när livet återgår till det nya normala har Pattaya-RST Indoor Cricket League kunnat återupptas. Tajmingen är slumpmässig eftersom det ger viktig våtsäsongsträning inför öppningen av den nya Bangkok Cricket League-säsongen som öppnar i slutet av december 2022 eller början av januari 2023. Det finns nya ansikten i inomhusligan i år som SRF, en plasttillverkare företag från Rayong, har anslutit sig medan The Asian Stars har avböjt att delta. Lagen för den här säsongen är alltså Pattaya CC (PCC) Rugby School Thailand (RST), Alibaba (tidigare The Lords of the Beers) och SRF.

   Som en påminnelse om hur dessa matcher kommer att spelas: Varje lag kommer att ha 6 spelare. Slagspelare opererar i par i 3 overs oavsett hur många gånger de kan vara ute. Bowlers bowlar max 2 overs vardera, även om 1 får bowla 3 overs. Det finns nio overs i inningen. Poängsättning är 2 runs per längd på wicket. Breddar och inga bollar drar till sig 2 straffar. En boll från taket eller väggen får 1 extra löpning. 3 för den korta gränsen bakom målvakten, 4 och 6:or på normalt sätt utanför den bortre väggen. Förlusten av en wicket resulterar i att 5 runs dras av. Lagen får 10 poäng för en vinst med 1 poäng för varje hela 10 gjorda runs och 1 per wicket. 

   Första matchen spelades den 5th Sep var mellan Alibaba och PCC. Alibaba vann kasten och bestämde sig för att bowla. PCC:s öppningspar var Andy Emery och Amit Sain mot Aman. Trots korrekt bowling från Aman gjorde båda slagmännen fritt mål för 18 i over och det såg bra ut för en match med höga poäng, sedan ramlade hjulen av, stort sett. Andy förlorade den första av sina 3 wickets till Sagn medan Amit återställde situationen till 22 men Ricky hade andra idéer i 3rd över. Med ofantliga mängder sväng och sväng kastade han Amit första bollen, sedan Any på den tredje bollen, hade Andy fångat på 5:anth bollen och Amit sprang själv ut på den sista bollen för en jungfru med 4 wicket och en reducering av poängen till 2. 

PCC återhämtade sig aldrig och Habby föll mot Ricky och Sagn för en poäng på -6 och Animal gav Rajan en enkel fångst och bollade för en poäng på 1 från 3 overs. Vid denna tidpunkt hade PCC förlorat 8 wickets för – 1 run. Lyckligtvis var detta inte Beach Tournament på Koh Chang eller ankdammen skulle locka laget. Lyckligtvis kunde Jainish behålla positiva siffror för att rädda en del av lagets rodnader, men inte ens Jainish kunde ta avstånd från cirkusen. Efter att ha gjort 9 får han en No Ball från Rajan som han slog mot väggen och oklokt gick för en andra löpning. Han lyckades aldrig och förlorade 5 runs. Hans fru, Ishita, kom för att hjälpa till och även om hon gjorde sitt bästa för att skydda sin wicket blev hon avfärdad två gånger av Molin och PCC avslutade deras besök i skärselden med en poäng på 6 för 11

  Alibaba trodde att alla deras högtider hade kommit på en gång och de gick om PCC efter den andra bollen med Ricky och Gary mot Habby. Men PCC var fast besluten att göra en kamp av det och Andy kastade Gary och Habby bowlade Ricky, men vid det här laget var ställningen 28 för 2. Molin och Rajan behöll sina wickets och gav Jainish en klubba för 20, vilket innebar att paret lade till. 43 runs på 3 overs utan förlust – Molin 22 och Rajan 15 och poängen på 71. Ishita lyckades få lite revansch när hon avfärdade Aman, som också kastades av Andy i den näst sista över. Ändå lade Sagn till en användbar 15 för att få slutresultatet till 89 för 4 och en vinst med 83 runs. Ännu viktigare en poäng på 29.

   I den andra matchen för kvällen gjorde RST 74 för 4 för att besegra SRF, 32 för 7 med 42 runs. 

   Kom ihåg kära läsare, ni hörde det här först, off the record, på QT, och väldigt hysch-hysch.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/