Familjer till Mountain B-klubbens brandoffer uppmanar DSI att undersöka fallet eftersom de hävdar att få framsteg gjorts

Sattahip —

Familjer till offren för branden på nattklubben Mountain B samlades för att vädja till Department of Special Investigation (DSI) för att undersöka fallet, eftersom de enligt uppgift var missnöjda med utredningens framsteg.

Sammankomsten av de sörjande familjerna tillsammans med en berömd advokat, Ronnarong Kaewpetch, ägde rum måndagsmorgonen den 12 september framför DSI Operation Center Region 2 i Sattahip-distriktet för att kräva rättvisa för deras avlidna eller skadade nära och kära som fallit offer till Mountain B club inferno att dödade 23 personer den 12 september.

Advokaten lämnade in en framställning till DSI där han bad om en särskild utredning av möjliga mutor som han hävdade kan ha utbytts mellan de misstänkta och statliga tjänstemän eller polis för att låta puben drivas utan en ordentlig licens.

Ronnarong sa: "Även om Sia B och Somyot, de tillkännagivna klubbägarna, redan är i rättssystemet, är offrens familjer fortfarande oroliga för att det här fallet kommer att sluta som Santika pubbrand, där inga statliga tjänstemän eller poliser var hållen ansvarig."

Den äldre systern till en kassörska som dog inne på puben sa att hon fick 50,000 50,000 baht för begravningsarrangemang och ytterligare XNUMX XNUMX baht i ersättning, men hon har inte fått ett ord från de misstänkta sedan dess.

Samtidigt, den äldre far till Thanakrit Neenoi, ett annat avlidet offer och familjeförsörjare, avslöjade att det inte hade gjorts några framsteg i utredningen och att polisen bara hade kallat ett litet antal vittnen till förhör.

Familjen uppmanade de berörda myndigheterna att visa mer ansträngning för att lösa fallet och ge dem rättvisa.

Framställningsbrevet togs emot av Wirat Kullavanich, en specialfallsutredare vid DSI Operation Center Region 2, som lovade att kalla de misstänkta till ett nytt förhör.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.