Den thailändska regeringens kommitté godkänner en höjning av den dagliga minimilönen, föreslagen av arbetsministeriet, för att träda i kraft i oktober

FOTO: Manager Online

Nationella -

Regeringsutskottet godkände tisdagen den 13 september en höjning av den dagliga minimilönen med 5.02 procent i hela landet, med verkan den 1 oktober.

Förslaget överlämnades till kabinettsutskottet av Arbetsmarknadsdepartement. Efter godkännandet skulle den nya kursen ligga på en genomsnittlig kurs på 337 baht medan den högsta kursen skulle gälla i Chonburi och Phuket.

Den lägsta kursen skulle vara på 328 baht i Yala, Pattani, Narathiwat, Nan och Udon Thani medan den nya kursen i Bangkok och dess närhet skulle vara 353 baht.

FOTO: Matichon

Arbetsmarknadsminister Suchart Chomklin sa till Associated Press att minimilönen måste höjas för första gången på två år efter inflationen i landet och den ekonomiska situationen runt om i världen.

Ministern sa: "Jag skulle vilja informera allmänheten om att den ökande lönen är en del av vår mekanism för att hjälpa folket. När det gäller ökningen av penningräntan eller energipriserna, försökte regeringen lösa problemet genom att minska levnadskostnaderna för att hjälpa folket så mycket som möjligt.”

"Och anledningen till att ministeriet beslutade att genomföra den nya höjningen den 1 oktober var att priserna på nödvändiga varor redan ökade. Om höjningen genomfördes nästa år skulle priserna gå upp igen. Därför måste lönerna höjas så snabbt som möjligt för att ligga i linje med priserna på produkter och tjänster i landet.” Ministern avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.