Pattaya Cricket Club vinner sin första seger i Indoor League mot SRF och blir trea i tabellen

 Pattaya-RST Indoor league är i full gång och matcherna på Rugby School Thailand måndagen den 12September gav täta avslut och massor av wickets. Pattaya spelade mot SRF från Rayong och på grund av att båda lagen besegrades förra veckan var en vinst avgörande för att ta sig vidare i tabellen. 

   Jainish från Pattaya vann kasten och bestämde sig för att bowla först. Capt Dinesh och Sunny öppnade för SRF mot Habby. Dinesh var skicklig på att styra de snabba leveranserna bakom wicket men Sunny föll LBW på sin första boll. Jainish hade också framgång när Dinesh fångades på mid-wicket av Trevor, och Amit, som inte ville bli överträffad, hade Sunny fångad av Jainish vid mid-off från vad som skulle ha varit en bred boll.

Så bara 11 för 3 av de första 3 oversna och en långsam start. Ricky (14) och Praveen (18) fick upp strejkfrekvensen med snabb löpning och massor av 5:or (2 löpningar uppför wicket och 1 utanför väggen). Habby var i form när han i sin andra over bowlade Ricky och efter en No Ball bowlade han Praveen. Djur togs för 15 körningar och paret satte på 34 körningar men förlorade 10. 37 för 5 och lite att göra. Shiv och Narendra tog vecket för de sista 3 oversna för SRF. Amit kastade en lös boll till Narendra som slog den mot Animal, som tog en magnifik fångst i skydd på den andra jongleringen. Habby tog finalen över och trots några bredvidd lyckades han skapa förvirring mellan slagmännen och ett bra kast från Amit fick Shiv att springa ut av Habby. En bra poäng på 86 går av stapeln, men förlusten av 7 wickets reducerade poängen till 51 för 7.   

   Colin Clark återvände till laget och inledde slagtningen med Jainish mot Ricky, men det var Navrendra som fick genombrottet i andra over. Colin blev bollad när han spelade innanför linjen och var LBW 2 bollar senare. Han säger att han inte var LBW, men Colin säger alltid det. Jainish slog Shiv för 2 6:or för att göra 22 för sina 3 overs och ställningen fortsatte till 23 för 2.  

Amit och Habby tog vecket härnäst. Återigen var det Narendra som gjorde skadan i den andra omgången, och bowlade Habby och Amit (17). Ricky fortsatte straffet när han kastade Habby genom gapet och PCC stammade till 38 för 5, men bara 14 krävdes av de senaste 3 oversna. Trevor och Animal tvingade Dinesh som slog en mycket rejäl över genom att fästa Animal (inte en lätt bedrift) för 3. Trevor lyckades få löpningar från Praveen och PCC var ett åk före med en över kvar. Narendra behövde wickets men tyvärr 1 runs till och PCC vann med 2 med 3 för 54. Vinsten tog dem från botten av tabellen med 5 poäng. SRF har 27 poäng

   Den andra matchen var Alibaba mot RST. Alibaba slog först och fick hedervärda 77 för 4, med hjälp av 22 i bredd och en 21 från Ricky. RST behöll sina wickets tidigt och det var inget mellan lagen, men de senaste 3 oversna kostade dem 4 wickets och matchen. 55 för 5 och en vinst till Alibaba med 22 körningar och toppen av tabellen med 51 poäng. RST är i nära strid med PCC som har vunnit en vardera, på andra plats med 33 poäng.

   Kom ihåg kära läsare, ni hörde det här först, off the record, på QT, och väldigt hysch-hysch.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/