Virala "begpacker"-bilder från Pattaya Beach Road orsakar polariserande debatt på sociala medier

Pattaya, Thailand-

Virala foton, inkluderade i den här artikeln, av vad som verkar vara en ung utländsk man som sitter på Pattaya Beach Road med pärlor och skyltar som erbjuder sig att sälja dem för en baht för att finansiera hans resa runt om i världen har drivit hård debatt på sociala medier.

Trenden, som var vanlig före Covid-19 men har varit sällsyntare på senare tid, har av många kallats "begpacking". I huvudsak betyder det att man är ute efter att antingen tigga eller sälja små föremål, som individen som ses på Pattaya Beach, för att finansiera sina resor runt om i världen.

I det här speciella fallet satt den oidentifierade, unga, långhåriga utländska mannen inte långt från Mikes köpcentrum på Pattaya Beach på kvällen den 12 september och sålde en baht-pärlor och halsband. Skyltar som bad att stödja hans resa placerades nära honom på thailändska och engelska.

Så kallad "begpacking" har alltid drivit polariserande åsikter och mångfald av tankar med en tankegren som säger att de som gör det i allmänhet inte skadar någon och håller sig för sig själva. En annan gren av sinnet säger dock att de som gör detta ofta bryter mot lokala lagar kring att arbeta utan arbetstillstånd eller tigger olagligt. Ännu ett tänkesätt säger att de anser att alla som reser bör ha rejäla pengar för sig själva och sjukförsäkring vid problem.

Oavsett tankesätt, när gränserna öppnas igen och människor börjar resa igen efter Covid19-pandemin kommer regeringens och lokala ledare återigen behöva fundera över hur de ska, om de överhuvudtaget gör det, hantera denna potentiella fråga. Vad tror du? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/