Polisen i Pattaya slår till mot påstått gatutiggeri som involverar minderåriga

Pattaya —

Polisen i Pattaya inledde ett tillslag mot en grupp påstådda gatutiggare från Thailands grannländer som enligt uppgift använde minderåriga för att värva pengar.

Ett kombinerat team av Pattaya-polis och stadstjänstemän undersökte Tree Town-marknaden på Soi Buakhao i Banglamungs Nongprue-distrikt, Chonburi, runt 10:13 igår, den XNUMX september, efter rapporter från oroliga medborgare om påstådda gatutiggare som de sa använde minderåriga för att få pengar från turister .

Teamet sökte igenom den hemliga nattlivet och hittade en kambodjansk kvinna tillsammans med ett manligt barn där. Polisen hittade också ett knippe blommor, som de misstänkte att kvinnan sörjde för turister. Den kambodjanska kvinnan ska ha medgett att hon olagligt korsat den thailändska gränsen och kommit till Pattaya för att söka arbete.

Sedan stötte Pattayas polis och stadstjänstemän på en annan kambodjansk kvinna som polisen sa också begärde pengar från turister. Med sig hade hon tre barn i åldrarna 2-5 år. Så småningom fördes både kvinnor och barn till Pattayas polisstation på en polislastbilsflak.

Polisen i Pattaya förde register över de två kvinnorna och barnen och överförde dem till skyddet för barn och familjer för att invänta ytterligare förfaranden. Det är oklart vilka åtal som kommer att väckas. Det var inte heller omedelbart klart om barnen verkligen var släkt med kvinnorna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.