Folkhälsominister lovar att stödja Cannabis och hampa utkast till lagförslag, kritiserar tre politiska partier för invändningar

FOTO: Manager Online

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul kritiserade tre politiska partier för att inte prioritera det thailändska folkets liv efter att ha röstat ogillat Cannabis- och hampaförslaget onsdagen den 14 september.

Ministern uttalade torsdagen den 14 september att röstningsunderlåtelsen från Pheu Thai, demokraterna och Phalang Pracharath-partierna var avsedd att fördröja genomförandet som kanske inte är i tid för detta nuvarande parlament som avslutas i mars 2023.

Han svarade också på Demokraternas parlamentsledamot Sathit Wongnongtoeys anklagelse om den slappa lagen att avsnitt i utkastet till proposition lades till 90 paragrafer från 45 paragrafer, så det var omöjligt att betraktas som löst.

"Vi tänker bara på människorna. Vi är inte rädda eller oroliga för någonting. De som sa att lagförslaget fortfarande är löst och farligt, de tänkte bara själva. Ingen kommer att veta bättre än folkhälsoministeriet eftersom sjuka människor alltid kommer till folkhälsoministeriet”, betonade ministern.

Han upprepade att cannabis- och hampalagen kommer att slutföras och genomföras i slutändan under stöd av folkhälsoministeriet och Bhumjaithai-partiet.

På frågan om marijuana skulle omkategoriseras som en narkotisk drog efter tillbakadragandet, sa Anutin att det var omöjligt, "Om det fanns en efterfrågan, är den sista personen som behövde skriva under godkännandet jag och hur skulle jag låta det hända?"

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.