Demokratiska partiets motstånd mot Cannabis- och hampaförslaget är för det thailändska samhällets och ungdomens skull, upprepar partiets parlamentsledamot

FOTO: Matichon Weekly

Bangkok -

Demokratiska partiet upprepade torsdagen den 15 september att partiets motstånd mot Cannabis- och hampaförslaget inte innebär en politisk konflikt utan snarare för det thailändska samhället.

Trangs parlamentsledamot Sathit Wongnongtoey berättade för Associated Press att partiet ogillade förslaget vid mötet på onsdagen eftersom parlamentsledamöterna sökte fler regler om marijuanaanvändning som prioriterade hälsoeffekterna för barn och ungdomar.

Enligt hans utlåtande hade beredningskommittén lagt till 69 nya avsnitt och klippt ut några avsnitt i det tidigare utkastet. Det tillagda utkastet innehöll dock inte nämnvärt flera tvingande föreskrifter, till exempel hur allmänheten förbjuds att plantera fler än 15 cannabis-/hampaplantor och hur det angavs för inhemsk konsumtion för medicinska ändamål men inga kontrollåtgärder fastställdes.

MP sa: "Om lagförslaget inte drogs tillbaka igår, den 14 september, kan det leda till att lagförslaget väntar på rådets behandling som inte kommer att kunna granskas eller omformuleras för att vara mer försiktigt. Men om det dras tillbaka nu kan lagförslaget ändras. Så det är bättre att dras tillbaka nu än att bli avvisad i den andra eller tredje agendan.”

På frågan om demokraternas motstånd mot lagförslaget var ett politiskt spel i koalitionsregeringen avvisade Sathit detta och sa att det inte fanns någon politisk fråga inblandad eftersom det var en del av den demokratiska processen att varje lagförslag måste övervägas och röstat fram av både koalitionsregeringen och oppositionspartierna. Det var snarare frågan om laginnehållet som är tröskellös, enligt partiets bedömning, och rådet bör inte stifta en sådan förlorande lag utan socialt ansvar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.