Skogstjänsteman trampades ihjäl av vild elefant som inträngde på boendes plantage i Chanthaburi på onsdagen

Chantaburi –

En skogstjänsteman dödades efter att ha blivit attackerad av en vild elefant i en longan-odling i Pong Nam Ron-distriktet i Chanthaburi-provinsen vid midnatt onsdagen den 14 september.

Biträdande distriktschef Mongkol Lertphonthip tillsammans med officerare från flera nationalparker och räddningsvolontärer anlände till platsen runt 00:40. efter att ha blivit underrättad om händelsen av Pong Nam Ron-distriktets bychef.

Den manliga kroppen hittades och identifierades senare som Somphop Sri-Ngam, 42, som var en skogstjänsteman från Khlong Khrua Wai Wildlife Sanctuary. Flera sår av elefantattacker hittades över hela hans kropp. Elefantfotspår, dynga och spår av matjakt upptäcktes också över hela platsen för händelsen.

Enligt Somphops kollega patrullerade polisen området för att kontrollera spåren av vilda elefanter som enligt uppgift kommer och letar efter mat på longan-plantagen innan han enligt uppgift attackerades av en elefant när han var i tjänst.

Hans kropp togs till en början för obduktion medan tjänstemän från Pong Nam Ron District Administration, Khlong Khrua Wai Wildlife Sanctuary och relaterade myndigheter skulle undersöka och övervaka flocken av elefanter som trängde in på boendets plantage innan de planerade att trycka tillbaka dem till skogen .

Lokala medier rapporterade också att detta var det andra tragiska dödsfallet som dödades av en vild elefant denna månad efter att det första fallet var en 66-årig munk den 11 september.

Foto med tillstånd: Nation TV

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.