Slutet på den globala pandemin av Covid-19 är "i sikte", säger WHO:s generaldirektör

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus

Internationellt -

Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus sa onsdagen den 14 september att "slutet är i sikte" för covid-19-pandemin.

Generaldirektören sa under en presskonferens vid WHO:s högkvarter i Genève, Schweiz: "Vi har aldrig varit i en bättre position för att få slut på pandemin. Vi är inte där än, men slutet är i sikte.”

Dr. Tedros uppmanade dock alla länder att agera försiktigt och jämförde kampen mot Covid-19 med ett maraton, och sa att "nu är det dags att springa hårdare och se till att vi går över gränsen och skördar frukterna av allt vårt hårda arbete."

Han varnade också för att alla länder noggrant bör se över sin Covid-19-policy och stärka kampen mot Covid-19 eftersom det finns risk för fler varianter, fler dödsfall, fler störningar och mer osäkerhet, om världen lättar på sina Covid-19-åtgärder.

Alla länder uppmanas att ge vaccination till de som anses tillhöra högriskgrupper och att ständigt fortsätta att bedriva proaktivt sökande efter inhemska infektioner.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.