Tre thailändska misstänkta greps i Nong Khai för att ha fraktat stora mängder crystal meth till Nya Zeeland

Nong Khai –

Narcotics Suppression Bureau (NSB) meddelade onsdagen den 14 september en stor konfiskering av 16 kilo kristallin metamfetamin, enligt uppgift för att förbereda för leverans till Nya Zeeland.

Under operationen tillfångatogs tre thailändska misstänkta, nämligen Nawibul, 21, Weerachit Sindhorn, 20, och Anuchit Masantia, 22, i Mueang-distriktet i Nong Khai-provinsen tillsammans med 32 förpackningar kristallmeth, 500 gram vardera, och fyra mobiltelefoner .

NSB-kommissionären Sarayuth Sanguanpokhai berättade för Associated Press att gripandet följde på den utökade utredningen efter att tre hjältinnor, som väger 14 kg, gömda i en burk med hudblekningskräm upptäcktes i DHL Chiang Mai-provinsen med destination i Australien den 30 augusti. Sedan hittades ett liknande paket vid samma avlämning, adresserat till samma destination i Australien, igen den 3 september.

Utredningen identifierade så småningom avsändaren som Nawibul. Polisen fortsatte utredningen och övervakade hans beteende tills det avslöjades att det skulle bli ytterligare en drogleverans, denna gång till Nya Zeeland, vilket så småningom ledde till gripandet i Nong Khai.

Inledningsvis skulle de tre av dem ha erkänt och åtalats för att ha innehaft kategori I av de narkotiska drogerna, vilket påverkar statens säkerhet eller allmänhetens säkerhet. De fördes till NSB för vidare förhör.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.