Thailands åttonde bekräftade fall av Monkeypox-infektion rapporterades på fredagen

Nationella -

Det åttonde bekräftade fallet av Monkeypox i Thailand bekräftades fredagen den 16 september, enligt Department of Disease Control.

Generaldirektör Opas Karnkawinpong berättade för Associated Press i morse att det senaste fallet var en 23-årig thailändsk man som hade återvänt till landet från att arbeta i Qatar.

Enligt förundersökningen har patienten tidigare haft samlag med en utländsk man som hade en akneliknande bula på ryggen innan han begav sig tillbaka till Thailand. Han började få misstänkta symtom den 8 september, inklusive feber, huvudvärk, trötthet och blåsor och utslag på flera delar av kroppen.

Han anlände till Bangkok den 13 september och ska ha haft kontakter med sina två thailändska vänner, men ingen av dem ska ha rört hans hud eller blåsor. Patienten bestämde sig sedan för att söka medicinsk behandling på Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute följande dag.

Efter att ha tagit hans prover bekräftade medicinsk personal sedan Monkeypox-infektionen.

”Patienten hade symtom sedan han bodde utomlands. Men han hade ingen historia av att resa till ett stort samhälle eller delta i några trånga aktiviteter och gick omedelbart till en läkare efter att ha hittat misstänkta symtom, tillade Dr. Opas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.