Bang Saen är inte en "vild stad" och är helt säker för turister, säger Chonburi-polisen efter viralt offentligt bråk

Saen Suk underdistrikt, Chonburi-

  Chonburis provinspolis släppte ett officiellt uttalande efter en anklagelse från vissa thailändska medier, inte vi, som anklagade Bang Saen för att vara en "vild stad" på grund av ett brutalt offentligt bråk som blev viralt onsdagen den 14 september.

Chonburi-polisen säkerställde på toppen av uttalandet med fetstilta bokstäver att "Bang Saen är inte en vild stad och är helt säker för turister.” Uttalandet beskrev ett skrämmande bråk som utspelade sig i Bang Saen, Saen Suk-distriktet i Mueang-distriktet i Chonburi, tidigt den 14 september.

Händelsen spelades in och publicerades på Facebook, där 3-4 manliga studenter blev brutalt misshandlade av en stor grupp fullvuxna män tills de alla floppade till marken och förlorade medvetandet. Videon, som fick omfattande fördömanden, postades med meddelandet "Är Bang Saen en turiststad eller en vild stad?"

Enligt polisutlåtandet fick de en anmälan vid 1-tiden och åkte omedelbart till platsen på onsdagen för att stoppa bråket. De misstänkta greps och förhördes.

Chonburi-polisen medgav att de två sidorna hade en personlig konflikt. Chonburis polis hävdade dock att båda sidor kom till en fredlig överenskommelse utan att vidta rättsliga åtgärder. En utredning pågår och alla drabbade är i säkerhet på sjukhus.

Polisen försäkrade i uttalandet att de inte försummade sin plikt eftersom de kunde stoppa händelsen innan den eskalerade ytterligare. Utredningen behövde genomföras noggrant för att vara rättvis för båda sidor. Det fanns inget undantag för några gärningsmän, sade Chonburi-polisen.

Dessutom bad polisen thailändska medier att kontrollera alla fakta innan de publicerades eftersom ett sådant påstående skulle kunna skada turistbilden av Bang Saen. De uppmanade också människor att ringa 191 eller 038-385412 om de ser någon liknande incident. I slutet av uttalandet upprepade Chonburi-polisen: "Bang Saen är inte en vild stad, var säker."

Namnen på de inblandade eller exakt vad som utlöste konflikten avslöjades inte av polisen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.