Sju minderåriga kallade till förhör efter skottlossning i skolans datorsal i Bangkok

Bangkok -

Sju minderåriga kallades till förhör vid Bang Bua Thong-distriktets polisstation i Bangkok fredagen den 16 september, efter fallet med en 14-årig elev som enligt uppgift sköts av sin vän i en skolas datorrum på torsdagen.

På torsdagseftermiddagen ska en skolpojke ha blivit skjuten av sin klasskamrat medan han enligt uppgift visade upp sitt hagelgevär i datarummet. Däremot ska pistolen ha glidit från vännens hand ner på datorns tangentbord och avfyrat av misstag och orsakade därför händelsen.

Enligt polisens inledande förhör var vapnet ett handgjort thailändskt skjutvapen och inga konflikter rapporterades vara en utlösande faktor till händelsen. Pistolen ska ha tillhört en vän i gruppen. Efter händelsen försökte ingen av dem fly men de försökte gömma pistolen. Omkring 11 personer, inklusive studenter, inblandade i fallet var under polisförvar och insisterade på att de inte avsiktligt orsakade händelsen.

Men eftersom de flesta inblandade var minderåriga kunde polisen endast genomföra ett kortare förhör eftersom processen måste biträdas av barnpsykologer. Namn undanhölls på grund av de inblandades ålder.

Polisöverste Prut Chamroonsart, chef för Bang Bua Thong-distriktets polisstation, förklarade att anledningen till att några nyheter rapporterade att en tangentbordsexplosion orsakade händelsen var att en skollärare bara hörde en hög explosion och såg ett trasigt tangentbord, när eleverna gömde sig. skjutvapnet anmälde hon sedan till polisen då det var utan att veta att det rörde sig om ett missförstånd tills vidare utredning.

Det var oklart hur eleven lyckades ta med sig skjutvapnet till skolan eller hur eleven kom i besittning av skjutvapnet, båda dessa faktorer granskades av polisen.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.