Thai Industrial Hemp Trade Association för att producera och marknadsföra hampa i industriella och medicinska sektorer i Thailand

Bangkok -

Thai Industrial Hemp Trade Association (TiHTA) fredagen den 16 september undertecknade tillsammans ett samarbetsavtal (MoU) med 12 tillverkande industriorganisationer för att främja användningen av hampa i den industriella och medicinska sektorn i Thailand.

TiHTA:s president Pornchai Padmindra avslöjade att plantagerna blev mer populära efter avkriminaliseringen. För att driva industriell hampa till en kreativ och hållbar ekonomi började föreningen därför studera och planera utvecklingen av växterna för en mängd olika produktioner, såsom livsmedel, djurfoder, biokomposit, kosmetika, samt hälsoprodukter relaterade till läkemedel och kosttillskott.

"Detta kommer att vara Asiens första B2B eller 'Business to Business' hampaindustri som inkluderar 12 industrier för att gemensamt utveckla användningen av odlingarna, inklusive fordons- och flygsektorn, mat och dryck, kosttillskott, medicin, spa och örter, kosmetika, modekläder och textilier, hälsoturism, möbler, djurfoder, etc.”

Hållbar utveckling förväntas skapa enormt ekonomiskt värde för anläggningen och kan generera intäkter på mer än 20 miljarder baht inom 5 år, enligt presidenten.

Dessutom kommer föreningen också att anordna "Asia International Hemp Expo 2022" på Queen Sirikit National Convention Center varje år för att utveckla den fördelaktiga användningen av växterna samt för att marknadsföra Thailand som ett nav för hampaindustrin i Asien. Den första utställningen kommer att hållas mellan 30 november och 3 december i år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.