Thailändska stora politiska partier upprepar sin ståndpunkt om marijuana endast för medicinskt bruk och uppmanar Bhumjaithai Party att titta på långsiktig implementering

Bangkok -

Demokratiska partiets ledare Jurin Laksanawisit och Pheu Thai-partiet Sutin Klangsaeng upprepade fredagen den 16 september partiernas ståndpunkt om Cannabis- och hampaförslaget och marijuana för medicinskt bruk, och uppmanade Bhumjaithai-partiet att överväga lagförslaget för långsiktig implementering.

Jurin svarade på anklagelsen om en intern politisk konflikt bland koalitionsregeringen efter att Cannabis and Hemp Draft Act röstade att röstunderlåtelsen utlöstes av en oro över växtmissbruket bland barn och ungdomar som skulle kunna ha en långsiktig inverkan på utbildningsinstitutioner och andra aspekter.

Partiledaren uttalade: "Demokratiska partiet har alltid stött användningen av marijuana för medicinska ändamål men inte gratis marijuana för rekreationsändamål. Och alla delar av utkastet som befanns sannolikt stödja rekreationsändamål, då var vi tvungna att åtgärda det för landets framtid. Och jag tror att det finns många andra partier som också är oroade över den här frågan.”

Samtidigt uppgav Sutin Klangsaeng, biträdande ledare för Pheu Thai Party, i ett liknande uttalande att utkastet till lagförslag uppmuntrade användning för rekreationsändamål som Pheu Thais parlamentsledamöter var tvungna att tacka nej till.

MP sa: "Från vår observation sedan utarbetandeprocessen är detta lagförslag en besvikelse när det gäller överdrivna principer och lägger överflödigt till ett stort antal avsnitt som uppmuntrar rekreationsanvändning."

"Bhumjaithai-partiet måste vara öppet sinne och lyssna på folket, sociala organisationer, råd och politiska partier. Men det gör de bara inte vilket är värt att notera varför. Och när utkastet drogs tillbaka sades det att "drama" pågick, och sade att Pheu Thai-partiet och Demokratiska partiet avsiktligt röstade nej för att försena genomförandet av lagförslaget. Och om det finns ett problem var det motparterna som var skyldiga. Att prata så här är barnsligt.” uppgav Sutin.

Biträdande ledaren kommenterade också, utan att ge specifika bevis för sina påståenden: "Om denna lag antas kommer fängelser att bli överväldigade på grund av användning av marijuana som en inkörsport och fler människor kommer att använda droger över hela landet. Brott kommer att äga rum och det kommer inte att finnas plats i fängelserna.”

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.