Burmesisk byggnadsarbetare störtar till sin död vid Chonburi Grand Canyon

FOTO: Chonburinews

Mueang-distriktet, Chonburi —

En 41-årig burmesisk byggnadsarbetare ska ha åkt ner till Chonburi Grand Canyon för att hämta sin måltid och störtade i döden.

Den skrämmande olyckan inträffade idag, den 17 september, klockan 1.30, vid Thailands Grand Canyon i Huai Kapi-distriktet i Mueang-distriktet, Chonburi. Pol. Överstelöjtnant Uthai Abmalee från Sameds polisstation och räddningstjänst rusade till platsen för att hjälpa en byggnadsarbetare som hade fallit nerför kanjonen.

FOTO: Chonburinews

Arbetaren var en 41-årig burmesisk man, Kying Ngwe. Han hade ådragit sig flera allvarliga skador efter kollisionen och dog omedelbart. Polis och räddningstjänst fick rappella nerför den branta kanjonen för att få tag i kroppen och få upp den igen.

FOTO: Chonburinews

Mrs. Narawadee Praphaidechakul, Moo 7 Villages bychef, berättade för lokala thailändska medier att Huai Kapi-distriktet byggde en trappa ner till kanjonens botten för att underlätta för besökarna. En grupp arbetare inklusive det burmesiska offret anlitades för att utföra arbetet, men hon sa att offret kanske inte använde ett säkerhetsrep som subdistriktet tillhandahållit.

FOTO: Chonburinews

Offrets vän vars namn undanhölls av polisen uppgav att idag var faktiskt en ledig dag, men offret berättade för honom att han glömde sin måltid i botten igår, så han gick ner dit för att hämta den, vilket ledde till hans tragiska bortgång.

Polisen i Samed sa att de skulle förhöra andra arbetare för att ta reda på om påståendet var sant.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.