Hundratals samhällsföretag i Thailand är fortfarande officiellt obehöriga att vara marijuanaplantager på grund av lagens "vakuum"

FOTO: Thansettakij

Nakhon Panom –

Mer än 300 samhällsföretag i Thailand är fortfarande, officiellt i alla fall, obehöriga att plantera cannabis och hampa på grund av den juridiska luckan i avkriminalisering av cannabis.

Dr. Yothin Chaithongyot, ordförande för Community Enterprise Network i Ban Nong Sang i Nakhon Panom-provinsen, avslöjade för pressen att hans samhällsföretag var det enda företaget i regionen, och förmodligen i Thailand, som legaliserades för att plantera marijuana under en undertecknande av avtal med forskningscentret vid Prince of Songkla University för att leverera löv, blomställningar, rötter och stjälkar för forskning, främst för medicinsk produktion.

Det lokala företaget i Renu Nakhon-distriktet fick äga och plantera cannabisfrön under licens enligt tillkännagivandet från Folkhälsoministeriet i maj 2019, anses vara det enda företaget i Nakhon Phanom-provinsen och i Thailand som är tekniskt lagligt tillåtet enligt förfarandena.

Dr Yothin Chaithongyot

Dr Yothin sa: "Enligt studien av uppgifterna fann man att det fanns mer än 300 icke-auktoriserade samhällsföretag som inte hade juridiskt stöd i Thailand. Av det hittades cirka 100 i Nakhon Panom. Vissa anläggningar höll redan på att bygga ett växthus, planera planteringsområden och plantera planteringen för plantagen, men tyvärr, officiellt, kunde de inte odla något eftersom det fortfarande är olagligt.”

Presidenten kommenterade också att tillbakadragandet av Cannabis and Hemp Draft Act hade orsakat en enorm effekt på företag eftersom olicensierad tillväxt av marijuana, även för medicinska ändamål, anses vara olaglig. Detta inkluderar även hemodlad cannabis också, enligt hans uttalande.

Han tillade: "Detta är ett misstag av den lagstiftande administrationen, inklusive relaterade myndigheter, som tillkännagav oklara och lösa uttalanden under det första tillståndet av avkriminaliseringen. De lät bönderna plantera dem på egen hand utan statligt stöd eller vägledning. Så småningom var det bara ett idealiskt projekt av regeringen som blev en börda för folket.”

"Därför skulle jag vilja att regeringen söker en lösning för folket så snart som möjligt, och hjälper de lokala företagen att få tillstånd att växa såväl som lokala invånare och bybor för deras hemplantage. De uthärdar en hel del kostnader och förluster för att investera på plantagerna på grund av lagklyftan och oklara regeringsmeddelanden.” Dr Yothin avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.