Tre misstänkta från Hongkong och Kina eftersöks för människohandel till prostitution, vilket ledde till den kirgiziska kvinnans självmord i Pattaya på fredagen

Pattaya, Chonburi –

Tre misstänkta kinesiska och Hongkong-misstänkta eftersöktes av Pattaya-polisen för enligt uppgift lura en kirgizstansk kvinna att bli prostituerad, vilket får offret att begå självmord på Friday.

Följer polisen De misstänkta var två kinesiska kvinnor och en man från Hongkong. Den manliga misstänkte var enligt uppgift ansvarig för att ha hämtat offret på Suvarnabhumi International Airport den 16 juli innan hon tog henne till jobbet på ett callcenterföretag i Laos PDR men hon kunde inte göra det av okänd anledning.

Därför ska hon ha tvingats till prostitution av gruppen genom att ta utpressningsbilder och hota henne med att om hon inte kunde arbeta med vuxenunderhållning skulle bilderna skickas till hennes familj och släktingar.
Den 27 juli ska de kinesiska misstänkta ha skickat den kirgizistanska kvinnan för att stanna hos andra kineser i Thailand och Chonburi-området. Hon ska ha arbetat där i två månader innan hon till slut lyckades fly den 11 september och sökte hjälp från sin tyska vän. Men överväldigad av desperation över situationen bestämde hon sig för att begå självmord fredagen den 16:e.

Pattaya-tjänstemän inledde sedan en omfattande utredning som ledde till identifieringen av de främsta misstänkta och deras plats i Banglamung. En kinesisk medborgare, 45, hittades i ett hus i Pattaya-området som påstod sig vara husägaren och maken till en av de misstänkta. Han fördes till polisstationen för vidare förhör. Hans namn undanhölls eftersom han inte var en huvudmisstänkt vid presstid.

Från och med lördagen utfärdades arresteringsorder mot flera misstänkta kinesiska och Hongkong-misstänkta, nämligen Nin Wai Siu, 48, från Hongkong; Song Qianli, 32, från Kina; och Rouli, 27, från Kina.

Den första misstänkte, Rouli, tillfångatogs samma dag i en bostadsrätt i Rama 9-området i Bangkok tillsammans med ett antal tvistiga fastigheter, inklusive ett pass, kontanter, kreditkort och sju mobiltelefoner. Hon fördes till Pattayas polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden medan jakten på de två kvarvarande misstänkta pågår.

Om du eller någon du känner är deprimerad eller behöver någon att prata med, vi föreslår Thailands samariter här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.