Kända drakbåtsförare kommer att hålla tävling i Pattaya istället för Hong Kong på grund av Kinas noll-Covid-policy

FOTO: International Dragon Boat Federation (IDBF)

Pattaya —

Arrangörerna av den världsberömda drakbåtstävlingen, "World Dragon Boat Racing Championships", sa att de skulle hålla sin tävling 2023 i Pattaya istället för Hong Kong på grund av den senares stränga Covid-19-regler.

Tävlingen äger vanligtvis rum i Hongkong, men på grund av Kinas och Hongkongs stränga covid-19-regler som avser att hålla antalet covid-19-patienter på noll, sa Hong Kong China Dragon Boat Association att de måste hålla tävlingen 2023 i Pattaya istället.

Beslutet fattades vid föreningens onlinekonferens den 17 september, med en bekräftelse på att World Dragon Boat Racing Championships kommer att äga rum i Pattaya den augusti 2023.

"Hongkongs nuvarande karantän- och isoleringsarrangemang för besökare är fortfarande strängare än andra länders," sa gruppen.

Med Kinas noll-Covid-policy hålls de flesta sportevenemang som involverar stora sammankomster med svårigheter, noterar TPN.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.