Thailand minskar övervakningsnivån för Monkeypox efter att i genomsnitt endast två infektioner i månaden upptäckts

Nationella -

Thailand har sänkt sin nivå av Monkeypox-övervakning efter att den genomsnittliga patientfrekvensen har minskat till två patienter per månad.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för avdelningen för sjukdomskontroll, avslöjade måndagen den 19 september att folkhälsoministeriet hade upprättat ett akutoperationscenter (EOC) efter WHO:s tillkännagivande, som förklarar Monkeypox som en internationell folkhälsokris. Oro (PHEIC) och EOC hade övervakat Monkeypox-fallen i Thailand sedan dess.

Enligt den globala övervakningen av Monkeypox minskar nya infektioner runt om i världen avsevärt, från de högsta i augusti med cirka 1,000 580 fall per dag till i genomsnitt XNUMX per dag i september.

I Thailand hittades totalt 8 Monkeypox-infektioner under de senaste fyra månaderna eller i genomsnitt två patienter per månad. De flesta av dem hade en historia av att ha flera sexpartners. Tre av dem hade en historia av att visa symtom innan de återvände till Thailand. Sjukdomsutredningen bland högriskkontakter av infektionerna visade inte heller någon vidare smittöverföring.

Därför har EOC sänkt sin nivå av Monkeypox-övervakningsoperationen från ministernivå till departementsnivå. Dr Opas betonade dock att Monkeypox fortfarande är en smittsam sjukdom som kräver övervakning. När en misstänkt smitta konstateras ska sjukdomskontrollavdelningen göra rapporter och utredningar som de gjort tidigare.

”Enligt analysen av antalet laboratorietester visade det sig att det fanns patienter som utförde sjukdomstesterna på laboratorierna men deras resultat rapporterades inte till Sjukdomskontrollavdelningen. Därför skulle vi vilja be både offentliga och privata sjukhus över hela landet att rapportera alla misstänkta fall för att aktivt och effektivt intensifiera övervakningsprocessen av sjukdomen”, avslutade generaldirektören.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.