Traditionellt buffellopp startar i Chonburi från 1-9 oktober nästa månad

FOTO: PRPATTAYA

Chonburi —

Ett traditionellt buffellopp, som har hållits över 150 gånger i Chonburi under decennier, kommer att starta sitt 151:a lopp från 1 till 9 oktober 2022.

Loppet kommer att äga rum på Mueang Chonburi District Office på en speciell lång grusbana, som förväntas flankeras av massor av åskådare från hela provinsen.

FOTO: PRPATTAYA
Buffelloppet är en årlig festival som hålls en dag före slutet av den buddhistiska fastan den 10 oktober för att visa böndernas tacksamhet för deras vattenbufflars hårda arbete. Även om de flesta thailändare inte använder bufflar för jordbruk längre, håller många dem fortfarande som husdjur på grund av deras band.

Evenemanget är en helt unik attraktion i Thailand och i Chonburi och lockar tusentals besökare, både utländska och inhemska, under festivalen. Det kommer också att finnas gott om matförsäljare, kulturella utställningar och mer för att hålla hela familjen glad.

Inträdet är gratis.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.