Gasläcka rapporterades i Nakhon Pathom-fabriken i morse, myndigheter skyndar sig att hjälpa

FOTO: Foundation of National Disaster Warning Control

Nakhon Pathom -

Tre utbildningsinstitutioner i Salaya-distriktet i Nakhon Pathom tillkännagav sin omedelbara stängning i morse efter att kemikalier läckt ut från en fabrik i Nakhon Chai Si-distriktet i morse, den 22 september.

Den starka lukten av kemikalier rapporterades i ett stort område. Flera klagomål från lokala invånare på deras sociala medier uppgav också att gasen orsakade nässmärta vid inandning.

Till en början lyckades fabriken begränsa läckan runt 6:35. men gasdofterna sprids fortfarande brett i grannskapet såväl som i vissa delar av Bangkok.

FOTO: Thai Post

Från och med i eftermiddags berättade Atthaphon Charoenchansa, generaldirektör för Pollution Control Department (PCD), för Associated Press att den läckta kemikalien bekräftades vara "Hot oil down term DT1", vilket var en aromatisk ersättning av bensen som kan spridas i ett brett spektrum och orsaka irritation i luftvägarna, enligt hans uttalande.

En luftkvalitetsbedömning gjordes också vid sex större institutioner inom 1-20 kilometers räckvidd och man fann att inga skadliga ämnen eller gaslukt längre upptäcktes i områdena.

FOTO: Thai Post

Nakhon Pathoms guvernör Surasak Charoensirichot har beordrat fabriken att tillfälligt avbryta sin verksamhet tills en ordentlig bedömning och underhåll har utförts. Samtidigt tillhandahåller tjänstemän från provinsiella folkhälsokontor och sjukhus i området hälsohjälp till drabbade lokalbefolkning och övervakar noga deras hälsa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.