PR: Legalisering kommer att kontrollera ungdomsvaping i Thailand

”Att legalisera och reglera vaping kommer att ge Thailand större kontroll över ungdomsvaping. Det pågående förbudet gör det bara värre”, säger Asa Saligupta, direktör för ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

Hans kommentarer följer de senaste uttalandena av folkhälsominister Anutin Charnvirakul om att fortsätta med Thailands vapingförbud kommer att skydda ungdomen.

"Att köra vaping under jorden gör det bara mer attraktivt för unga människor. En total frånvaro av regulatorisk kontroll gör det dessutom möjligt för den svarta marknaden att frodas utan några som helst produktsäkerhetsstandarder. Vaping-förbud är ingen lösning och de är inte heller hållbara, säger Saligupta.

Med ett lagförslag som redan är tillgängligt för Thailands parlament, är ECST-direktören fortfarande säker på att säkrare nikotinprodukter kommer att regleras. Han säger att de flesta politiker och allmänheten fortfarande stöder upphävandet av landets misslyckade vapingförbud.

ECST noterar att trots folkhälsoministerns senaste kommentarer vet ministern för digital ekonomi och samhälle Chaiwut Thanakamanusorn, regeringstjänstemän och folkhälsoexperter exakt vad som behöver göras för att ta itu med Thailands rökepidemi.

"Tobacco Harm Reduction (THR) förespråkare kommer att fortsätta arbeta tyst bakom kulisserna. Reglering kommer att ge konsumenterna bättre skydd, uppmuntra fler rökare att sluta med dödliga cigaretter och se till att vi har mycket bättre kontroll över ungas vaping med en strikt köpålder, säger han.

Herr Saligupta säger tyvärr att folkhälsoministern har utsatts för hårt lobbyarbete av sådana som Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth). ECST tror dock att det finns en verklig chans att det avstannade vapinglagförslaget antas efter det allmänna valet som väntas senare i år.

"Rökning dödar cirka 50,000 XNUMX thailändare varje år. Att fortsätta Thailands hårda förbud och straff för vapeprodukter kommer bara att innebära fler rökrelaterade sjukdomar och för tidiga dödsfall. Det är galet när legalisering och reglering av vaping nu har brett stöd över hela Thailand, säger han.

När man ignorerar Världshälsoorganisationens (WHO) anti-vape-agenda, har nästan 70 länder nu antagit regelverk för säkrare nikotinprodukter, vilket leder till dramatiska minskningar av deras totala rökfrekvens.

"Allt vi ber om är att Thailand följer bevisen. Tyvärr sitter vårt land bland en allt mer isolerad skara som fortsätter att följa WHO:s totalt misskrediterade råd. I verkligheten är vaping det mest framgångsrika rökavvänjningsverktyget vi har och är milevis säkrare än att röka cigaretter. Som en reformerad rökare har vaping helt enkelt räddat mitt liv. Laglig och reglerad tillgång till e-cigaretter är nu väl försenad, säger Asa Saligupta.

ECST är medlem i CAPHRA (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates). CAPHRA säger att Asien och Stillahavsområdet gör stora framsteg när det gäller att krossa tobak och gör det möjligt för rökare att byta till säkrare nikotinprodukter.

"Filippinerna har nyligen hävt sitt vapingförbud och reglerar import, tillverkning, försäljning och marknadsföring av vapingprodukter. Thailand kommer att nå dit tack vare den stora vikten av vetenskapliga bevis och det hårda arbetet från THR-förespråkare som ECST, säger Nancy Loucas, Executive Coordinator för CAPHRA.

Right2Switch-uppropet som uppmanar WHO att respektera konsumenternas rättigheter och avsluta sina lögner mot vaping har nu undertecknats av över 10,000 XNUMX personer. Den kan ses och signeras på https://change.org/v4v-petition

Med nästan 15,000 XNUMX vittnesmål uppmanar CAPHRA de som har slutat cigaretter genom rökfria nikotinalternativ att berätta sin historia om www.righttovape.org

För ett gratis digitalt mediearkiv om minskning av tobaksskador i Asien och Stillahavsområdet – inklusive mediareleaser, bilder och grafik – besök https://apthrmedia.org

Om CAPHRA

Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) är en regional allians av organisationer för att minska tobaksskador för konsumenter. Dess uppdrag är att utbilda, förespråka och representera rätten för vuxna alternativa nikotinkonsumenter att få tillgång till och använda produkter som minskar skadorna från tobaksanvändning.

https://caphraorg.net/

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/