Thailands regering förbereder sig för eventuella översvämningar utlösta av regn och monsuner mellan slutet av september och början av oktober

FOTO: Inlägg idag

Nationella -

Den thailändska regeringen förbereder sig för regn och monsuner mellan slutet av september och början av oktober, uppgav regeringens vice taleskvinna Ratchada Thanadirek torsdagen den 22 september.

Den ställföreträdande talespersonen avslöjade efter mötet med Office of the National Water Resources (ONWR) att kontoret bedömde att en tendens till ökande nederbörd är sannolik samt det faktum att ett monsuntråg ligger tvärs över den centrala och östra regionen, vilket resulterar i den ökande mängden vatten i de centrala, östra och nedre nordöstra regionerna.

Dessutom förutspås ungefär en eller två stormar komma in i Thailand som skulle orsaka mer regn i början av oktober.

ONWR skulle därför noggrant övervaka regn- och monsunsituationen under hela perioden medan relaterade statliga myndigheter skulle förbereda sig för en eventuell översvämning eller översvämning i riskområdena för att minska påverkan på allmänheten så mycket som möjligt.

Ratchada sade: "Relaterade avdelningar beordrades att utföra proaktiva och förebyggande åtgärder mot översvämningen och översvämningen i förväg. Enligt ONWR-bedömningen kan vattennivåerna i stora dammar fortfarande innehålla en stor mängd vatten, särskilt dammarna i den norra delen, om stormarna drabbade landet under de kommande veckorna.”

"Under tiden arbetar Royal Irrigation Department med dräneringsprocessen vid några stora dammar som innehåller mycket vatten för tillfället för att förbereda för ökningen av vatten inom en snar framtid. Det skulle också göras en bedömning av högriskområden och varna relevanta myndigheter att hantera vatten i enlighet med situationen."

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.