Pattayas kommunfullmäktige uppmanar borgmästaren att bredda den lagliga verksamhetszonen för nattlivsställen

Pattaya – Pattayas kommunfullmäktige uppmanade borgmästaren att bredda den lagliga verksamhetszonen för nattlivsställen till att omfatta de utanför zonen för att klara av nya möjliga lagliga öppettider.

Förslaget togs upp av en medlem av Pattayas kommunfullmäktige, Damrongkiat Pinitkan, under rådets 5:e möte fredagen den 23 september, och uppmanade borgmästaren att revidera den lagliga driftzonen för nattlivslokaler, som har varit oförändrad sedan 2002 eller för 20 år sedan .

Damrongkiat citerade att det fanns många arenor utanför de nuvarande zonerna som strävade efter att fungera fullt lagligt, och deras enda hinder var denna föråldrade regel. Enligt honom tillät regeln endast operatörer att driva underhållningsföretag på höger sida av Pattaya Third Road ner till Bali Hai Pier. Men i verkligheten dök många företag upp på vänster sida liksom Jomtien och Naklua, och de ville alla få en ordentlig licens.

"När dessa platser är i de lagliga verksamhetszonerna kommer de att dra nytta av förlängningen av de lagliga öppettiderna också," sa Damrongkiat i mötet.

Ministeriet för turism och sport sa att det skulle föreslå att de lagliga öppettiderna förlängs till klockan 4 på morgonen, men detta har inte blivit verklighet ännu.

Som svar instruerade Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches Entertainment and Tourism Association of Pattaya att skicka en officiell skriftlig framställning till honom för att vidarebefordra till inrikesministeriet för övervägande. Han sa att den här frågan var bräcklig eftersom den kan påverka försörjningen för lokala invånare som bor nära nattlivsställen.

I många år har barer och nattliv som inte ligger i centrala Pattaya försökt att officiellt bli en del av den lagliga underhållningszonen, med de flesta som för närvarande verkar i gråzoner. Detta har enligt företagare lett till korruption och inkonsekvens.

Enligt Damrongkiat är de nuvarande zonerna ålderdomliga eftersom hotell, semesterorter och turister har expanderat långt bortom centrala Pattaya och Jomtien och Naklua och den så kallade darkside har haft en livlig bar och nöjesliv i många år...även om det tekniskt sett inte är helt lagligt i villkor för att bo inom nöjeszoner.

Samtidigt noterar TPN att vissa invånare i lägenheter och byar utanför centrala Pattaya inte är fans av utökade underhållningszoner på grund av oro för buller och folkmassor. När nattlivsställen gradvis kryper söder, öster och norr om centrala Pattaya har det skett en ökning av bullerklagomål och tvister, särskilt mellan bostadsrätter och nattlivsställen som nära Pratumnak Hill och på Na Jomtien Beach.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.