När utländsk turism återhämtar sig i Pattaya ökar också intresset för onlineforum och Pattayas sociala medier

Pattaya, Thailand-

Efter över två och ett halvt år av Covid-19-pandemin som i huvudsak stängde Pattayas turistindustri börjar saker och ting äntligen se något uppåt för Pattaya och Thailand.

För första gången sedan december 2019 ser staden ut att ha en verklig "högsäsong" i december och januari utan omfattande gränsstängningar, affärsrestriktioner, covid-mandat, nattliv och underhållning som stängs, och allt annat som kom till världen under pandemin.

Ja, det finns fortfarande problem, många av dem utanför Thailands direkta kontroll som inflation runt om i världen, den pågående ryska invasionen av Ukraina, stigande oljepriser och dyra flygresor, Kina som fortfarande åtar sig en Covid Zero-strategi och mer. Men det har Thailand meddelade att nöddekretet som hade funnits sedan mars 1 från och med den 2020 oktober håller på att elimineras och turister och besökare kommer inte behöva testa för Covid-19, bevisa sin vaccinationsstatus, vaccineras eller någon annan åtgärd, vilket äntligen öppnar landet helt igen. Thailand nedgraderar också Covid-19 till en sjukdom som ska övervakas och upplöser deras Covid-19 operationscenter.

Utöver det utökar Thailand också perioden för visum vid ankomst och visumbefrielse under åtminstone de kommande månaderna, vilket gör att människor enkelt kan ta längre semester. För mer information om detta klicka här

Spänningen är påtaglig på många internetforum, grupper, gemenskaper och liknande föremål där många människor är (eller redan har) planerat att återvända till Thailand, många för första gången sedan 2019 eller början av 2020.

Pattaya News egen webbplats har vuxit månad för månad nyligen och visar ett ökande intresse för staden och området, särskilt när det gäller turismevenemang och aktiviteter samt förändringar i området. Pattayas ledarskap har förbundit sig till olika evenemang varje helg för att driva turism så det är alltid något som händer lokalt och vi täcker varje evenemang här på The Pattaya News. Vi har också en aktiv grupp i sociala medier på Facebook här för att diskutera lokala händelser.

För dem som bara är intresserade av evenemang, affärshöjdpunkter, festivaler, turismtips, vad som öppnar och nytt, och allmän "vad händer" media runt Pattaya vi har också vår systerwebbplats Pattaya Unplugged här, som enbart fokuserar på "positiva" saker runt om i stan och visa vad Pattaya har att erbjuda samt ge råd och tips till nya besökare. Pattaya Unplugged låg till stor del på is under pandemin på grund av att allt fritidsmässigt var stängt under mycket av två år men har vuxit och varit aktivt igen nyligen.

Facebook-grupper som ägnas åt Pattaya i allmänhet har sett ökande trafik och med det, naturligtvis, många frågor kring prissättning, förändringar, vad som är öppet och vad som inte är det, underhållning som erbjuds och mer. Många av dessa grupper hade också varit i huvudsak "döda" under pandemin och hårda gränsrestriktioner, men deras ökande engagemang och livlighet talar väl för Pattayas omedelbara turismframtid.

YouTube-kanaler ägnade åt Pattaya, som Ridez4Kickz, har också sett en betydande tillväxt efter pandemin och intresse från turister och besökare. Pattaya News egna YouTube har också växt stadigt och kommer inom en snar framtid att uppdateras för att helt fokusera på att lyfta fram det bästa av Pattaya och ge korrekt, saklig information om området.

Sist men absolut inte minst en av Pattayas äldsta anslagstavlor och forum, Pattaya Addicts (PA) har rapporterat att de ser de starkaste nya användarregistreringarna och registreringarna sedan långt före Covid-19, vilket återspeglar ett ökat intresse för att besöka Pattaya överlag. Forumet, Pattayas största, har funnits sedan 2006 och är fortfarande starkt aktivt och fullt av engagerade användare, särskilt de som av en eller annan anledning kan välja att inte använda Facebook eller andra sociala medieplattformar. Forumet är stolt över en "nice to be nice"-gemenskap som ger råd, kunskap, stöd och vägledning till andra medlemmar, särskilt besökare som är nya i Pattaya. Forumet håller också regelbundet evenemang, möten, barcrawls och andra aktiviteter. Du kan själv kolla in forumet (det är gratis!) Här.

Tillsammans talar den ökande närvaron på sociala medier av Pattayas onlineforum, grupper och mer till ett ökat intresse för Pattaya och som ett resultat av fler besök och turism inom en snar framtid!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/