Pressmeddelande: USTDA hjälper Thailands kamp mot cancer

Följande är ett pressmeddelande från USA:s ambassad och konsulat i Thailand. Uttalandena inom är deras egna.

Den amerikanska handels- och utvecklingsbyrån meddelade att de tilldelade ett bidrag till Thailands AMATA Corporation Public Company Limited (AMATA) för en genomförbarhetsstudie för att utveckla ett regionalt onkologicenter i Chonburi-provinsen. USTDAs hjälp kommer att främja AMATAs och Thailands mål att ge tillgång till cancerbehandling i världsklass till hundratusentals människor över hela Nedre Mekong-regionen.

"Förbättrad tillgång till hälsovård av hög kvalitet är en av USTDAs högsta prioriteringar i Thailand och andra framväxande ekonomier runt om i världen," säger Enoh T. Ebong, USTDAs direktör. "Detta projekt kommer att erbjuda betydande möjligheter för amerikanska företag att erbjuda den typ av mycket innovativ sjukvårdsteknik som centret kommer att kräva."

USTDAs studie kommer att ge AMATA nödvändiga data och analyser för den stegvisa implementeringen av ett nytt onkologicenter som kommer att främja Thailands strävan att vara ett medicinskt nav i Sydostasien. Centret skulle vara den första delen av det bredare "Meditown" navprojekt som AMATA utvecklar.

"Det starka stödet från USTDA är mycket lägligt, eftersom detta representerar en viktig milstolpe mot utvecklingen av Thailands medicinska och biovetenskapliga nav med våra strategiska partners, nämligen Thailand Center of Excellence for Life Science och Siriraj Hospital vid Mahidol University. Vi ser fram emot att också arbeta med onkologicenterpartners i världsklass från USA, säger Vikrom Kromadit, ordförande för AMATA.

AMATA Chief Investment Officer, Lena Ng, tillade: "Huvet kommer att tillhandahålla medicinska tjänster i världsklass genom internationellt samarbete med industriledare inom nyckelområden som läkemedel, medicinsk utrustning och forskning. USA har utmärkt sig globalt som ledande inom hälsovård och biovetenskap, särskilt inom gen- och cellterapi. Denna studie kommer att katalysera vårt samarbete med ledande amerikanska onkologileverantörer för att förbättra tillgången till banbrytande behandlingar för cancerpatienter i Asien.

Chargé d’Affaires vid USA:s ambassad i Bangkok, Gwen Cardno, sa: "Som pandemin har visat oss kräver sjukvård internationellt samarbete på högsta nivå, och det är definitivt tillämpligt för cancerbehandling. Genom USTDA är den amerikanska regeringen stolta över att arbeta tillsammans med Thailand för att främja innovativa amerikanska lösningar för cancerbehandling för att stärka sitt hälsosystem.â€

USTDAs hjälp till AMATA främjar en av de viktigaste pelarna i den Biden-Harris Administrations partnerskap för global infrastruktur och investeringar, som syftar till att stärka den globala hälsotryggheten genom investeringar i patientnära hälsotjänster. Det främjar också Thailands 4.0-system för att återuppliva landets östra kust, inklusive provinserna Rayong, Chonburi och Chachoengsao.

Amerikanska företag som är intresserade av att lämna in förslag för denna förstudie bör besöka www.ustda.gov/work/bid-on-an-overseas-project.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.