Fiskebåt kapsejsar i grov sjö i Rayong-provinsen, 7 personer räddade medan en fortfarande saknas

FOTO: Matichon Online

Rayong-provinsen —

En fiskebåt kantrade i grov sjö i Rayong-provinsen tidigt i morse, vilket fick sju besättningsmän att falla i havet men räddades senare, medan kaptenen, 56, förblev försvunnen.

Thailändska marinofficerare och Rayongs räddningstjänster hjälpte sju besättningsmän på en fiskebåt, Saeng Prateep 9, som kantrade i ett vågkastat hav utanför Koh Chan i Rayong-provinsens Mueang-distrikt vid 1:00 idag.

FOTO: Matichon Online

De sju utmattade besättningsmännen räddades efter att ha varit på drift i det grova vattnet i 2 timmar. Bland de överlevande fanns bl.

  1. Mr. Nai, 35, vietnames
  2. Heng Suu, 30, burmesisk
  3. Herr Nanwin, 40, burmesisk
  4. Mr. Winnaithun, 35, burmesisk
  5. Mr Yasim U, 30, burmesisk
  6. Mr Kim So, 30, burmesisk
  7. Mr Su, 30, burmesisk
FOTO: Matichon Online

Alla fördes säkert iland och fördes till Rayongs sjukhus för att återhämta sig. Den 56-årige thailändska kaptenen, Arunsak Chuakhonman, var dock fortfarande ingenstans att finna vid presstiden. Räddningstjänstemän misstänkte att mannen kunde ha varit fastklämd i båten och sjunkit med den.

Herr Nanwin, en av de burmesiska överlevande, berättade för lokala medier att hans båt träffades av stora vågor innan den kantrade. Vädret var också dåligt med hårda vindar och kraftigt regn, tillade Nanwin.

17 båtar och flera räddningsteam letar fortfarande efter den försvunne kaptenen i dag trots de stormiga förhållandena.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.