Thailand vecka i granskning: Thailand godkänner tillfälliga visumförlängningar, nöddekret som officiellt avbryts nästa månad och mer

FOTO: Thansettakij

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 19:e till den 25:e september, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

FOTO: Thailändska ambassaden

1. Thailändska kabinettskommittén godkänner 45 dagars förlängning av viseringsbefrielsen och 30 dagars visum vid ankomst

Efter att ha godkänts av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i den första behandlingen, beviljade kabinettsutskottet sedan viseringsförlängningen för att träda i kraft nästa månad. Detta inkluderar 45 dagars förlängning för viseringsbefrielse och 30 dagar för Visa vid ankomst (VoA). Den tillfälliga förlängningen, som tillämpas till mars nästa år, syftar till att locka fler internationella turister som förväntas under högsäsong, särskilt från Europa och USA, samt att stärka turistnäringen efter den ekonomiska svårigheten Covid-19. Enligt TAT beräknas cirka 10 miljoner turister vid årets slut.

Thailändska kabinettskommittén godkänner 45 dagars förlängning av viseringsbefrielsen och 30 dagars visum vid ankomst

2. Thailand utser den 7 maj som preliminärt datum för det allmänna valet 2023

Det preliminära datumet för nästa allmänna val den 7 maj är satt i linje med den thailändska konstitutionen som säger att det allmänna valet måste hållas inom 45 dagar efter avslutad mandatperiod för representanthuset som är den 23 mars. Kandidater till nästa val rekommenderas att inte engagera sig i aktiviteter som sannolikt kommer att påverka individers gunst eller erbjuda något som tenderar att övertyga röstberättigade inom de 180 dagarna efter slutperiodens räkning.

Thailand utser den 7 maj som preliminärt datum för det allmänna valet 2023

3. Thailands Covid-19 Center tillkännager slutet på nöddekretet och CCSA-upplösningen, med verkan den 1 oktober

Det är nu officiellt att nöddekretet kommer att upphöra nästa månad, vilket också resulterar i upplösningen av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) efter två år av dess etablering för att bekämpa den globala pandemin. Däremot skulle relaterade regeringsdepartement tilldelas liknande CCSA-uppgifter för att fortsätta övervaka och förhindra spridningen av Covid-19 i landet.

Thailands Covid-19 Center tillkännager slutet på nöddekretet och CCSA-upplösningen, med verkan den 1 oktober

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.