Pattaya Cricket Club avancerar till andra plats medan Alibaba CC utökar sin ledning i Indoor League

  De sista matcherna i första halvan av Pattaya-RST Indoor League spelades på Rugby School med PCC som spelade RST den 26 september 2022. Båda lagen hade vunnit varsin match och försökte stärka sina positioner i ligan.  

   PCC, som hade Luke Stokes tillbaka i laget som en slagman-wicket-keeper, vann tosningen och bestämde sig för att lägga sig först. Tom och Lucy inledde slagningen mot Amit. En lugn första över, men Habby höjde volymen i den andra genom att bowla Lucy och Tom i raka bollar, men inget hattrick. 

Jainish var lika förödande som han fick Lucy fångad av Habby och Tom bowlade för bara 2 insläppta breda bollar. -2 för 4 efter 3 overs och en bra start för PCC bowlers. John och Mark var nästa par att möta Trevors första over av off-spin som gav 10 runs. Animal's bowling fick John fångad av Habby igen och Amit gav bort 10 men ett direkt kast från djupet hade John tagit slut eftersom de hade flyttat fram poängen till 17 för 6 efter 6 overs. De tre sista oversna slogs av Dehann och Will. Dehanns cricketdebut började med ljudet av borgen som ramlade av stubbar, med tillstånd av Habby med sina 3rd kvällens wicket (plus 2 fångster). Will plockade upp runs från Habby och Jainish till högsta poäng med 13 men föll två gånger i finalen över till Trevor. Matchens sista boll var en smart fångst från Luke, vilket kompenserade för den han missade tidigare. Så RS avslutade sina innings på 28 för 9.

   Efter en snabb vändning skickade PCC ut Trevor och Animal för att möta Tom som kastade en mycket snygg över med snabba vänsterarmsvingare. Endast 4 från över. Johns bowling var inte riktigt korrekt men han inducerade Trevor till en riskabel singel, vilket resulterade i en run-out via ett bra kast från Lucy. Lucy kastade 5 prickbollar till Animal och gav bara bort 4. En långsam men bättre start från PCC som avslutade de första 3 oversna på 11 för 1. 

Luke och Habby var nästa. Habby tog det mesta av strejken och lyckades till och med en 6:a med hjälp av 4 omkullkastningar. Tom fick bollen att svänga mycket och ibland fick för mycket ett LBW-beslut. Det var John som fick ett genombrott när Habby slog en boll bakom som kneps av Mark för totalt 16 runs. Luke spelade fina skott för 13 och PCC avancerade till 40 för 2. RST behövde wickets om de skulle vinna den här matchen och domaren hjälpte inte till genom att vägra Toms LBW-överklaganden. Jainish och Amit mötte de sista 3 oversna och behövde bara slå förnuftigt, men RST tänkte inte släppa dem. Lucy slog först när Amit var mycket väl fångad i mitten av John.

Dehann tog ett skarpt fång och kastade för att avfärda Amit igen, men Jainish gjorde fritt mål. Jainish klarade sig dock inte utan förlust eftersom han på ett fantastiskt sätt kördes ut av Lucy med ett val och kast från det fyrkantiga benet på bara en stump. Tom kastade honom sedan för 17. PCC slutför sina innings på 48 för 6 och en vinst med 20 runs. Resultatet tillät PCC att hoppa över RST på bordet och ta 2nd plats.

   I den andra matchen av kvällen slog Alibaba SRF med 103 för 2 genom aggressivt slag och snabb löpning mellan wickets. SRF var begränsad till 39 för 8 och en förlust på 64 runs.  

Positioner på halvvägs av ligan. Chanser till revansch kommer att finnas i andra halvlek.

P W L Poäng
alibaba 3 3 0 79
PCC 3 2 1 50
RST 3 1 2 41
FRS 3 0 3 22
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/