Thai Royal Gazette tillkännager legalisering av abort för kvinnor 12-20 gravida veckor

FOTO: Prachathai

Nationella -

Royal Gazette tillkännagav folkhälsoministeriets meddelande om hälsoundersöknings- och samrådsriktlinjerna för alternativ abort enligt avsnitt 305 i strafflagen BE 2522, avslöjade den biträdande regeringens talesman Traisulee Traisornkul tisdagen den 27 september.

I meddelandet betonas kvinnor som är över 12 veckor men under 20 veckor gravida får söka en legal abort utan att bli utsatt för ett brott. Men konsultationen måste utföras av läkare som följer de regler och procedurer som föreskrivs av folkhälsoministern.

Tillkännagivandet kommer att träda i kraft efter 30 dagar från det att det publicerades, eller runt slutet av oktober.

Den biträdande regeringens taleskvinna uppgav också att samrådsprocessen kommer att ske på ett rättvist sätt för gravida kvinnor utan kritik, bedömning eller våld. Allt var upp till en individs val och vilja att tillhandahålla frivilliga aborttjänster och minska kvinnors motivation att utföra illegala och ohälsosamma aborter.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.