Soi Dog Foundation intensifierar kampen mot handel med hundkött med Vietnams regering och partnerskapet Global Alliance for Rabies Control

Soi Dog Foundation i går (28 september), på World Rabies Day, tillkännagav stolt att de officiellt har samarbetat med Department of Animal Health, Hanoi (DAH) och Global Alliance for Rabies Control (GARC) för att befria Hanoi från hundförmedlad mänsklig rabies till 2030.

Målet att eliminera den dödliga sjukdomen i den vietnamesiska huvudstaden är en del av en världsomspännande satsning som kallas "Zero By 30: Global Strategic Plan to End Human Deaths from Dog-mediated Rabies by 2030." 

Leds av GARC, Världshälsoorganisationen, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation och Världsorganisationen för djurhälsa, syftar planen till att utrota mänskliga dödsfall från hundförmedlad rabies globalt i slutet av decenniet. Sjukdomen kräver för närvarande uppskattningsvis 59,000 XNUMX människoliv per år, med fattiga samhällen i Asien och Afrika som drabbas mest.  

Målet ligger också nära Soi Dogs pågående kamp för att få ett slut på handeln med hund- och kattkött i Vietnam. Den oreglerade transporten av hundar och katter – som rycks från gatorna eller blir stulna från sina ägare – till Hanoi för slakt tros inte bara bidra till fortsatt rabiesöverföring i staden utan aktivt förvärra den.

Soi Dogs "Last Country on Earth"-kampanj för att få ett slut på handeln med hund- och kattkött i hela Asien försöker förstå nässlan i Vietnams önskan att utrota rabies genom att fastställa den misstänkta kopplingen mellan den fruktansvärda handeln och den fullständigt förebyggbara men dödliga sjukdomen.

Stiftelsens gemensamma arbete med DAH och GARC kommer att omfatta strategiska rabiesvaccinationskampanjer och utbrottssvar; rutintestning av prover från hund- och kattslakterier för att fastställa risken för rabies; och utbildning av riskgrupper, inklusive riktat material för barn. Implementeringen av ett aktivt rabiesövervakningssystem kommer att hjälpa till att styra dessa ansträngningar för att säkerställa att de insamlade uppgifterna och de åtgärder som vidtas är så effektiva och korrekta som möjligt. 

Som en del av Soi Dogs kampanj för att avsluta handeln med hund- och kattkött i Thailand mellan 2011 och 2014, sa medgrundaren John Dalley MBE till regeringstjänstemän från hela Sydostasien, "Att stoppa handeln med hund- och kattkött kommer inte att eliminera rabies, men jag garantera dig att om vi inte stoppar den här handeln kommer vi aldrig att eliminera rabies” – ett argument som fortfarande finns kvar idag. 

Soi Dog lyckades få ett slut på handeln i Thailand, och deras storskaliga steriliserings- och vaccinationsprogram har varit en stor bidragande faktor till minskningen av rabiesfall i landet. Nästan 800,000 2003 hundar och katter har kastrerats/kastrerats och vaccinerats genom programmet (känd som CNVR – Catch, Neuter, Vaccinate, Return) sedan XNUMX, insatser som har erkänts av den thailändska kungafamiljen och den thailändska regeringen

Stiftelsen ser fram emot att bygga vidare på detta arbete i Vietnam till gagn för både djur och människor.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/