Thailändsk barmhärtighet hjälper 10-årig kinesisk-amerikansk flicka på vandring från Chonburi till Bangkok för att träffa sin mamma

Chonburi —

En thailändsk barmhärtig samarit hjälpte en 10-årig kinesisk-amerikansk flicka som traskade ensam vid en vägkant i Chonburi i ett försök att nå Bangkok för att återförenas med sin mamma.

Den thailändska samariten som identifierades som herr Poommiphat Chaichana, 23, berättade för lokala medier att han hittade flickan gå ensam på en dåligt upplyst väg i Nong Yai-distriktet i Chonburi klockan 9 onsdagen den 28 september.

"Flickan bar bara en ryggsäck och gick på en trafikerad väg, vilket oroade mig, så jag bestämde mig för att stanna för att stoppa henne och fråga om hon var vilse", sa Poomiphat till lokala medier.

Den thailändska samariten försökte utan framgång kommunicera med flickan eftersom han bara pratade thailändska och flickan bara pratade engelska. Han ringde sedan polisen och sin arbetsgivare för att kommunicera med henne och visste till slut att flickan var på väg till Suvarnabhumi flygplats i Bangkok för att ta ett flyg till Kina för att återförenas med sin mamma.

Sedan fördes flickan till Nongprues polisstation av turistpolisen och hämtades upp av sin amerikanska pappa på morgonen. "Hon var riktigt smart eftersom hon hade en papperskarta och kunde läsa skyltar som faktiskt ledde till Bangkok," sa Poommiphat.

Pol. Överstelöjtnant Pitchaya Khewplueng, chef för turistpolisen vid Pattayas polisstation, sa att flickan var säker hos sin amerikanska pappa, men fadern gav inga detaljer om varför hans dotter lämnade hennes hus. Hans namn lämnades inte av polisen, noterade TPN.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.