Thailändska marijuanaentreprenörer och bönder uppmanar regeringen att säkerställa marijuanalag på grund av rädsla för dess första tillbakadragande

FOTO: Thansettakij

Nationella -

Lokala entreprenörer av marijuanaföretag uppmanar den thailändska regeringen att upprepa sitt stöd för cannabis- och hampalagar på grund av rädsla för att representanthuset drar tillbaka det första lagförslaget.

Avslaget visade oenighet bland koalitionsregeringen samt utlöste rädsla bland hälsoföreningar, cannabisinvesterare och allmänheten eftersom lagen kan försenas utan förvarning och orsaka betydande ekonomisk förlust bland investerare och negativa konsekvenser bland samhället.

Sittichai Daengprasert, ordförande för Dietary Supplement Industry Club och Herbal Industry Club under Federation of Thai Industries (FTI), uppgav att tillbakadragandet orsakade förvirring bland småföretagare och oro för att drogen kan omkategoriseras som en illegal narkotika igen.

Ordföranden sade: "[Återkallandet] resulterar också i förseningen i partnerskapet mellan thailändska cannabisproduktionsföretag och utländska investerare samt utvecklingen av cannabisrelaterade produkter och medicinska recept."

Thanatcha Chalayonnavin, direktör för marknadsföring och PR på Play La Ploen Boutique Resort som också har en lokal pilotplantage för cannabis-hampa i Buriram-provinsen, sa att det fanns många lokala bönder och småbrukare som började odla cannabis och hampa för att bli deras främsta källor av inkomst så snart plantagen avkriminaliserades.

Men de blev vilsna och hopplösa efter att Cannabis and Hemp Draft Act drogs tillbaka i sin första behandling.

"Många människor hade investerat allt de hade i marijuanaplantager men det fanns ingen marknad för att stödja deras produkter. De visste bara att plantorna var ekonomiska grödor men de visste inte vem köparen var, vilken plantagekvalitet och plantagestandarder som krävdes. När lagförslaget förkastades och var tvungen att börja om, påverkade det dem alla”, tillade Thanatcha.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.