Thailands turistministerium och Krungthai Bank undertecknar ett samförståndsavtal om att samla in entréavgifter från utländska turister

Nationella -

Ministeriet för turism och sport och Krungthai Bank (KTB) har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) tisdagen den 27 september om inkassering av utländska turisters inhemska turismavgift.

Samförståndsavtalet syftar till att underlätta för utlänningar att betala inträdesavgifter när de väl har anlänt till Thailand med banktjänsten från Krungthai Bank och att se till att avgifterna tas om hand för fördelaktig användning, inklusive reseförsäkringen för utlänningarna.

Samlingen kommer att tillämpas bland turister som reser med flyg, land, sjö och järnvägskanaler via webbplatser och en mobilbankapplikation, kiosk och flygbiljetter, enligt ministeriet.

En del av uppgifterna från avgiftsuppbörden kommer också att analyseras för att utarbeta planer och policyer för att möta turisternas krav och utvecklingen av turistnäringen i följande steg, uppgav ministeriet.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn tillade att beloppet för insamlingsavgiften fortfarande övervägs men initialt uppskattas priserna till 100-200 baht för landinträde och cirka 300 baht för flygresor.

Regeringen kan komma att behandla departementets förslag om inträdesavgiftsuppbörd i oktober. Om den godkänns officiellt förväntas den genomföras i början av nästa år. Förslaget har drivit intensiva diskussioner, mestadels negativa, från läsarna av The Pattaya News.

Foto med tillstånd: Thai News Agency

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.