Utbildningsministern beordrar alla utbildningsinstitutioner att strikt övervaka missbruket av marijuana i skolor efter ett viralt klipp av elever som röker marijuana på tisdagen

FOTO: Matichon

Si Saket –

Utbildningsminister Treenuch Thienthong uppmanade onsdagen den 28 september alla utbildningsinstitutioner att strikt övervaka missbruket av marijuana i sina områden efter att ett klipp av fem högstadieelever setts röka pott på skolans toalett i Si Saket-provinsen.

Ministern berättade för Associated Press att skolchefen hade informerat elevens föräldrar om händelsen. Det sades att eleverna inte hade för avsikt att ta eller röka cannabis utan bara var av nyfikenhet.

Treenuch beordrade sedan alla institutioner att informera sina elever och bygga upp medvetenhet om farorna med och korrekt användning av marijuana för elever, föräldrar och människor i samhällena för att ge samarbetsvård till minderåriga.

Under tiden skulle utbildningsministeriet samråda med folkhälsoministeriet för att söka lösningar och intensiva förebyggande åtgärder för att förhindra återfall.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.