Prayuts mandatperiod som premiärminister överstiger inte 8-årsgränsen ännu, fastställer den thailändska författningsdomstolen på fredag

Nationella -

Den thailändska författningsdomstolen beslutade fredagen den 30 september att premiärministerns mandatperiod för general Prayut Chan-O'Cha ännu inte har nått sin mandatgräns, baserat på den nuvarande konstitutionen som trädde i kraft 2017.

Enligt domen i eftermiddags beslutade författningsdomarna att hans mandatperiod som premiärminister hade börjat den 6 april 2017, eller när den nuvarande konstitutionen trädde i kraft.

Detta innebär att general Prayut kommer att återgå till sin position som Thailands premiärminister omedelbart efter att ha blivit tillfälligt avstängd under domstolens behandling och kommer att tillåtas att stanna kvar i positionen till 2025, enligt den lagliga slutperioden för 2017 års konstitution.

Prayut och regeringen kan fortsätta arbeta fram till slutet av kammarens mandatperiod den 23 mars 2023 och kommer även att kunna kandidera som premiärministerkandidat i det kommande allmänna valet.

Bild

Samtidigt arrangeras två demokratidemonstrationer på BTS Siam Skywalk och Ratchaprasong-korsningen i Bangkok på eftermiddagen idag för att motsätta sig domstolens beslut och avsätta Prayut från hans premiärministersäte.

Fler demonstranter väntas ansluta sig till demonstrationerna under kvällen. En grupp trafikpoliser sågs stationerade i närheten. Situationen är fortfarande fredlig vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.