Högar av skräp sköljs iland på Pattayas stränder på grund av kraftiga vindar och senaste stormar

Pattaya —

Centrala Pattaya Beach var full av ett långt spår av sopor som hade spolats iland på grund av kraftiga vindar och vågor som drabbade staden igår, den 29 september.

Vinden och vågorna var utlöpare av Noru-stormen som mestadels direkt missade Pattaya och slog mot norr istället, men som körde stadiga vindbyar, några ganska kraftiga.

Skräpet bestod av plastpåsar, spritflaskor, skum och alla typer av plastmuggar, enligt The Pattaya News reportrar. Det illaluktande skräpet sopades upp på stranden av hårda vindar och täckte cirka 2 kilometer av stranden, vilket äcklade strandbesökare.

Pattaya-bor i Naklua och Dongtan rapporterade också om höga nivåer av skräp på stränderna, särskilt nära Pratumnak Soi 5.

Vissa delar av stranden blev mörka på grund av skräpet. Även om Pattaya inte direkt påverkades av stormarna i norr, rapporterade många invånare fortfarande byiga vindar och lätt nederbörd.

Pattaya City-tjänstemän är enligt uppgift medvetna om skräpproblemen som de säger sköljdes från havet och inte från lokala invånare som lämnar sopor på stranden och kommer att arbeta med att ta bort det i helgen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.