Cannabissäljare i Pattaya lämnar in polisanmälan efter att ha blivit hotad av vapenförare att sluta sälja cannabis

Pattaya —

En thailändsk cannabisförsäljare hävdade för Pattaya-polisen att han hotades av en arg pistolbeväpnad man att sluta sälja cannabis.

Klockan 1:00 idag, den 1 oktober, gick Subin Suksawat, 36, för att rapportera sin svåra situation till Pol. Löjtnant Anan Mahakit-asavakul vid Pattayas polisstation och hävdade att han hotades av en vapenförare, som han trodde kunde ha varit en polis, att sluta sälja cannabis. Den misstänkte identifierades endast som "Koa".

"Koa gick fram till mig den 25 september när jag sålde cannabis vid en vägkant. Han hotade att sparka mig först eftersom han var arg på mina kunder för att de rökte cannabis där, säger Mr. Subin till The Pattaya News.

Sedan, den 30 september, gick Koa fram till cannabisförsäljaren igen och drog fram en pistol för att hota honom att sluta sälja och lämna området. Subin sa att han fruktade för sitt liv, så han bestämde sig för att rapportera händelsen till Pattaya-polisen. Han hävdade att han redan hade tillstånd av områdets ägare att sälja cannabis där och att han inte gjorde något fel och att det tekniskt sett inte var mot lagen att sälja cannabis, för nu, med de slutgiltiga lagförslagen som fortfarande diskuteras av thailändska lagstiftare.

Polisen i Pattaya sa att de skulle granska CCTV-bilder för att identifiera den misstänkte och kalla honom till förhör. Eftersom Cannabis- och hampalagstiftningen fortfarande är ofullständig, är försäljning av cannabis i mörkret om var människor är berättigade att sälja cannabis. Men enligt tjänstemän är det utan tvekan olagligt att röka cannabis offentligt för att orsaka störningar för andra.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.